Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда опет играла фантастично и увећала предност, Катаи наставио да решета, првенац Сикимића

Црвена звезда је забележила и 12. победу у низу, савладавши првог противника, Борац из Чачка, са 4:2, на свом стадиону. У веома садржајном и ефикасном мечу, наш тим је водио, Борац изједначио, али је квалитет дошао до изражаја у другом делу игре, у којем је Звезда постигла још два гола, али је пропустила и неколико прилика да убедљивије слави.

Звезда је одиграла још један фантастичан меч!

Након првог полувремена, било је 2:2. Играчи оба тима су практично све своје прилике реализовали, па је први део игре завршен са четири поготка. Катаи је свој 9. и 10. гол у сезони постигао са десне стране, први пут након асистенције Плавшића, а затим и након додавања Петковића. Управо је десни бек Звезде био трагичар, јер је након тога практично асистирао и противничком играчу, за 2:1, да Вујаклија свој други гол дао након асистенције Мићића. Чини се, можда и из недозвољене позиције.

У другом полувремену, промашивали су Катаи, Петковић, Грујић, Сикимић, Ибањез, али су, што је најбитније, мрежу Чачана погодили Марко Грујић, уз мало среће, као и Предраг Сикимић, који је тако постигао први гол у Звездином дресу. Треба истаћи и пречку коју је погодио Луис Ибањез, након страшног ударца.

01

Приликом изласка на терен, Звездина публика аплаузима је поздравила Ненада Лалатовића.

15. коло Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БОРАЦ 4:2 (2:2)

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца:

Судије: Глођовић, Милин, Сантрач

Стрелци: Катаи у 15. и 25, Грујић у 60. и Сикимић у 76. минуту за Звезду, а Вујаклија у 35. и 41. за Борац

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Ибањез, Јовановић, Павићевић, Доналд, Грујић, Срнић (Јовић), Плавшић (Луковић), Катаи, Вијеира (Сикимић)

БОРАЦ: Бајић, Танасин, Живковић, Јаблан, Милетић, Мићић, Јованчић, Зорић, Јевтовић, Кнежевић, Вујаклија

ТОК УТАКМИЦЕ

Није било много узбуђења на самом старту утакмице, а онда је у 15. минуту наш тим дошао до вођства!

У акцији која није изгледала толико опасно, Плавшић је добио лопту на неких 25 метара од гола гостију, проследио је Катаију, који је искоса са десне стране, са ивице шеснаестерца, шутирао, голман Борца је можда могао боље да реагује, али није успео и наш тим је повео. Био је то девети гол нашег офанзивца у овој сезони.

Као и пре гола, није било прилика ни узбуђења, а у 25. минуту, могао је Вијиера да дуплира предност нашег тима, али је ноншалантно покушао да лобује противничког голмана, а лопта је завршила преко гола.

Међутим, пет минута након тога опет је виђен гол!

Након акције по десној страни, Петковић и Катаи су завршили напад нашег тима голом. Десни бек је одиграо дупли пас са најбољим стрелцем првенства, одлично га проигра, а овај рутински завршио акцију, својим другим голом данас.

Први покушај Борца виђен је тек у 32. минуту, али без икакве опасности по Кахримана. Само шездесетак секунди касније су поново пробали Чачани, након што судија није сигнализирао очигледан офсајд, али је голман нашег тима интервенисао.

Међутим, у 35. минуту, Борац стиже до поготка. Велику грешку је направио Петковић, који је практично асистирао Вујаклији, који је пребацио истрчалог Кахримана и смањио предност Звезде.

У 37. минуту, Катаи је сјајно прошао по десној страни, проиграо Вијеиру, али је Португалац лоше реаговао, па је Бајић лако интервенисао.

У 41. минуту, Вујаклија је постигао још један гол за свој тим и поравнао резултат. Испала је одбрана Звезде, а Мићић послао сјајан пас у простор, који је нападач Чачана одлично искористио. Поново је пре гола погрешио Петковић на средини терена.

У 45. минуту, одлично је Плавшић проиграо Вијеиру, али је наш нападач поново био непрецизан.

Друго полувреме почело је приликом за Катаија, који је шутирао јако, преко гола, након лоше интервенције голмана Борца. Вијеира је одмах потом, у 47. минуту шутирао са ивице казненог простора, иако је имао и боље решење.

Пре тога, Плавшића је заменио Луковић, који је отишао на позицију штопера, а Јовановић се „померио“ у средину терена.

Већ у 52. минуту Звезда је поново била у прилици, али је Доналд шутирао лоше, поред гола, након центаршута Ибањеза.

Чачани су три минута касније могли до вођства, али није било опасности након покушаја Мићића. Већ у наредној акцији, Вијеира је имао и трећу прилику, али поново није погодио.

Звезда је нападала, и у 60. минуту успела да дође до гола! Шутирао је Марко Грујић, са 20-ак метара, лопта је закачила једног играча Чачана и завршила у мрежи Бајића.

У 70. минуту, Ибањез је упутио праву бомбу ка голу Борца, али је голман Бајић мало закачио лопту, довољно да је скрене ка пречки свог гола, од које се одбила у поље, а Сикимић није успео да озбиљније угрози противника након тога.

 

Два минут после тога поново је покушао Аргентинац, из слободног ударца, али је голман Чачана био сигуран. Наш леви бек је потом упутио оштар центаршут ка Сикимићу, али је овај за мало закаснио, да би Катаи безопасно шутирао у Бајића, у 74. минуту.

Оно што није успео у првој акцији, јесте у наредној! Предраг Сикимић постигао је први погодак у црвено-белом, након сјајног продора Грујића и одличне асистенције. У 76. минуту Звезда је дошла до 4:2.

Вујаклија је могао до хет-трика, након још једне дискутабилне ситуације, али је Кахриман био сјајан. Играо се 79. минут.

Одлично су комбиновали Петковић, Катаи и Сикимић у 83. минуту, наш нападач је шутирао, Бајић одбранио, а Петковић није успео добро да захвати лопту и послао ју је поред гола.

До краја, играла је Звезда лепршаво и атрактивно, Катаи је покушао да постигне и пети гол, али је Бајић одбранио.

Повезане вести

3 comments

rene artroa окт 25, 2015 at 02:05

Petkovica treba sacekati jer je imao tesku povredu i jos se vraca u formu, setite se Kataia prosle sezone i sad velika razlika. I nebi se slozio da su oba gola njegova, drugi gol je ofsajd ko vrata. Slazem se da treba vratiti Stojkovica ali da bi bio konkurencija Petkovicu!!! I jos nesto Zvezda godinama nije ovoliko pobedjivala i ujedno igrala ovako atraktivno.

Reply
x окт 24, 2015 at 18:00

pod hitno vratiti malog filipa stojkovica na desnog beka

Reply
joda023 окт 24, 2015 at 17:53

PETKOVIĆA PRODATI POD HITNO! OBA GOLA SU NJEGOVA!

Reply

Leave a Comment