Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Звездине даме савладале Нови Београд у дербију

Ватерполисткиње Црвене звезде славиле су у дербију 6. кола Лига купа Србије против екипе Новог Београда 011 разултатом 14:7 (2:1, 5:1, 5:2, 3:3) и приближиле се освајању прве позиције у првом делу такмичења.

Видело се већ у првој четвртини да Звезда неће имати тако лак посао против екипе која се показала као највећи ривал шампионском саставу ове сезоне. До овог кола оба тима су имала максималан учинак од по четири победе и могло се наслутити да ће се водити велика борба за прво место на табели.

Прву деоницу екипа Милоша Брадића решила је у своју корист резултатом 2:1. Био је то највећи отпор неког Звездиног противника ове сезоне, али Нови Београд 011 није могао да издржи јак темпо црвено-белих у другом периоду игре, па је до полувремена гостујући састав стекао значајну предност од пет голова разлике (7:2).

У наставку тим Ђорђа Пејчића пружа бољу партију, али Звезда одолева и увећава вођство на +7 (11:4). Тиме је меч практично решен, а у последњој четвртини домаћи тим потпуно парира захукталој Звезди и успева да избори частан пораз.

Бриљирала је Тијана Јаковљевић, која је постигла пет голова за црвено-беле, а пратила ју је Јована Дујовић, која се три пута уписала у стрелце. У тиму Новог Београда 011 најефикасније су са по два поготка биле К. Ђорђевић, Сања Јанић и Соња Станковић.

Нови Београд 011 – Црвена звезда 7:14 (1:2, 1:5, 2:4, 3:3)

Базен: “Влахо Бата Орлић“. Гледалаца: 200. Судије: Ивановић и Шнајдер (Београд). Искључења: Нови Београд 011 5, Црвена звезда 8. Петерци: Нови Београд 011 1 (0), Црвена звезда 1(1).
Нови Београд 011: Јоветић, Максимовић, К. Чегар, Т. Ђорђевић, Јанић 2, К. Ђорђевић 2, Тимотијевић 1, Соколовић, Антић, Станковић 2, Љ. Чегар, Илић, Ружић, Шејат. Тренер: Ђорђе Пејчић.

Црвена звезда: Александровић, Миловановић 1, Пантовић 2, Ђорђевић, Симић, Дујовић 3, Лука 1, Рудић, Дамњановић 2, Ивковић, Јаковљевић 5, Вујовић. Тренер: Милош Брадић.

Коло пре краја лигашког дела Црвена звезда има максималних 15 бодова, док су иза браниоца трофеја екипе Врачарa и Новог Београда 011 по 12 бодова. Следе Сента са девет и Војводина са шест бодова, док су на нули тренутно Таш 2000 и Стари град. Црвено-беле сутра од 17 часова и 15 минута дочекују Врачар на Ташмајдану у последњој утакмици првог дела такмичења. Победом у недељном дербију против Врачара или ремијем, Звезда би обезбедила прво место пред други део такмичења у коме ће четири најбоља клуба одиграти још по три утакмице, а након тога следи финални турнир.

Повезане вести

Leave a Comment