Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Сезона из снова: Црвено-бели имају најдужи низ победа на свету

Победа над чачанским Борцем била је 12. узастопна за наш најтрофејнији клуб у националном шампионату, што је серија којом се не може похвалити ниједан фудбалски клуб на планети у овој сезони.

Иза Грофове машине тренутно су естонска Флора и Глазгов Ренџерс са 11 узастопних тријумфа, а затим следи минхенски Бајерн са максималним учинком од 10 победа у Бундес лиги.

Црвено-бели имају најбољи старт у историји клуба, а следећи рекорд који би могли да нападну је онај по броју узастопних победа. Тај рекорд је у власништву Звездиног тима из 2000. године и износи 23 узастопна тријумфа.

Екипа под вођством легендарног Славољуба Муслина свој низ је почела 1. марта 2000. године победом против Будућности у Подгорици у 26. колу националног шампионата. Забележили су 17 узастопних победа у првенству, три у Купу и три у квалификацијама за Лигу шампиона на почетку наредне сезоне, да би серију прекинули 2. августа 2000. поразом против Торпеда (0:2) у Грузији, који није оставио последице, јер је у првом мечу у Београду Звезда убедљиво славила са 4:0.

Ако се рачунају само првенствене утакмице, низ је такође 23 победе заредом, јер је после поменутих 17 тријумфа у пролећном делу 2000. године касније забележено још шест у новом шампионату, да би Земун прекинуо серију Звезде 1. октобра 2000. године ремијем у Земуну резултатом 1:1. Занимљиво је да су црвено-бели управо од ремија са Земуном (1:1) на гостовању 26. фебруара 2000. и почели велику серију тријумфа и то истоветним резултатом којим су је и завршили.

Рачунајући само домаћа такмичења низ из 2000. године износи 27 тријумфа, јер се на поменуте 23 узастопне победе у првенству додају и четири из Купа (три из сезоне 1999/2000 и једна с почетка наредне 2000/01).

Пред Грофовом казненом експедицијом је најпре серија црвено-белих из сезоне 2013/14, када су под вођством Славише Стојановића забележили 15 узастопних победа у шампионату. Како Звезда игра ове сезоне не би нас изненадило да надмаше овај учинак, а за Муслинов, уједно и клупски рекорд ће ипак требати много труда како би био оборен.

Повезане вести

Leave a Comment