Moja Crvena Zvezda
Архива

Ognjen Ožegović: Hoćemo titulu i ove godine

Ognjen Ožegović
Ognjen Ožegović

Crvena zvezda je, čini se, pravi rudnik blaga kada su u pitanju mladi talenti. Gotovo sve mlađe kategorije su prošle godine, kada je prvi tim popustio, uzele titulu i osvetlale obraz našem voljenom klubu. Jedan od izuzetno perspektivnih fudbalera mlađih kategorija jeste Ognjen Ožegović, napadač crveno-belih omladinaca.

U intervjuu za sajt Moja Crvena zvezda, Ognjen kaže da je za njega lopta uvek predstavljala omiljenu igračku.

Počeo sam da igram fudbal već u šestoj godini, jer sam trčao za loptom otkako sam prohodao. Otac mi je u tome uvek bio najveća podrška, jer je i on bio fudbaler, a mnogo mi znači i cela porodica koja je u svakom trenutku uz mene, još otkad sam počeo da treniram.

Ognjenovi snovi počeli su da se ostvaruju u crveno-belom dresu.

– Oduvek navijam za Zvezdu i najveća želja mi je bila da zaigram za njen grb. Došao sam u ovaj klub kada sam imao četrnaest godina i to što sam uspeo da dođem dotle mi je samo poslužilo kao motiv da igram bolje i da se trudim još više. Dobre partije u Crvenoj zvezdi su mi obezbedile i poziv za reprezentaciju, što je takođe velika stvar, jer je najveća čast braniti boje svoje zemlje.

Crvena zvezda donela mu je veliki napredak.

– Mislim da sam dosta napredovao za ove dve godine koliko sam ovde. Za dve sezone sam postigao mnogo golova, i nadam se da će ih ubuduće biti i još više. Prošle godine sam igrao za kadete i tada smo uspeli da osvojimo titulu, a nadam se da nas to očekuje i kao omladince – mi ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo.

Najveća želja bi mu se ostvarila kada bi primio poziv Prosinečkog.

– Naravno, kao i svako ko igra za neku od mlađih kategorija u Zvezdi, težim ka tome da jednog dana zaigram za prvi tim, a dok sam u omladincima, ostaje mi samo da naporno treniram i dobro igram i tako se dokažem ljudima iz uprave i treneru Robertu Prosinečkom.

Sanja Ognjen i o drugim stvarima…

– Moj najveći idol je Drogba, odličan je fudbaler i ugledam se na njega. Takođe, od velikih evropskih klubova, najviše bih voleo da sebe jednog dana vidim u dresu Bajerna iz Minhena.

Optimističan je po pitanju tekuće sezone.

– Svi smo u formi i nadamo se još jednoj sezoni punoj titula u svim mlađim kategorijama. Naravno, mislim da isto tako očekujemo i titulu prvog tima koji je ove godine zaista zaslužuje.

Повезане вести

9 comments

Vladimir дец 1, 2011 at 12:08

Ne necemo mu oprostiti, neka ide u partizan onda, nama trebaju rodjeni zvezdasi, a ne prodane duse. Onaj ko navija za partizan pa predje da navija za zvezdu ili obrnuto nema gram emocija ni prema cemu, a to nam svakako ne treba.

Reply
Dejan сеп 9, 2011 at 22:51

eee Ozeg,do prelaska u Zvezdu si navijao za Partizan,ali oprosticemo ti…. 🙂

Reply
Mirijevac сеп 10, 2011 at 13:19

otkud ti to znas?

Reply
Dejan сеп 10, 2011 at 13:57

Zato sto sam odrastao sa njim i dobro ga poznajem….

Reply
Dejan сеп 10, 2011 at 13:58

Zato sto sam odrastao sa njim i veoma ga dobro znam….

Reply
valjan сеп 12, 2011 at 19:39

on mi je rodjak i znam da je navijao za partizan ali kao sto rece oprostit cemo mu

Reply
Stefana сеп 15, 2011 at 10:24

Zato što se sad opredelio za ono što valja : )

Mladjen сеп 9, 2011 at 22:11

Zalosno je sto vec tako mladi mastaju o Bajernu…onda se desavaju slucajevi da nam klinci odlaze sa 17 godina…

Reply
Драган сеп 9, 2011 at 22:17

Па добро сад, сваки млади фудбалер који гледа и игра ову нашу лигу и игра по пољанама сања о томе да једног дана заигра у много јачој, то је на жалост реалност.

Reply

Leave a Comment