Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

Времеплов: Шелетова егзибиција против Осијека

Милош Шестић је у једном од последњих мечева у дресу Црвене звезде постигао фантастичан погодак. То се десило 25. новембра 1984. године у победи против Осијека резултатом 2:1 на нашем највећем стадиону.

Пред прелазак у редове грчког Олимпијакоса Звездин капитен Милош Шестић исијавао је невероватним потезима, као да је реч о човеку са друге планете. Шеле је због одличних партија учинио да растанак и њему и навијачима, који су читаву деценију уживали у његовим мајсторијама, тешко падне.

А одлазак капитена се био баш приближио, јер је после Осијека одиграо још два лигашка сусрета. На мечу 15. кола шампионата Југославије у сезони 1984/85 у 15. минуту сусрета против Oсијечана добио је повратну лопту испред шеснаестерца гостију.

И ту је почела егзибиција која се и дан данас памти. Голман Давидовић је кренуо са истрчавањем према Шелету, који га је у незадрживом трку заобишао и отишао у леву страну, а затим заломио једног играча Осијека који је мушки уклизао и испао у аут, а Звездина “седмица“ је у делићу секунде избацила и следећег дефанзивца који је кренуо да покоси мајстора са београдске Маракане, да би затим закуцао лопту између двојице Осијечана који су један ка другом главама безуспешно кренули да је одбију. То је још више улепшало завршницу несвакидашње акције и учинило да овације Звездином велемајстору дуго трају код водећег поготка.

Екипа Гојка Зеца је добила овај меч резултатом 2:1, а Шестић се 9. децембра 1984. опростио од београдских црвено-белих на утакмици против Сарајева (4:1), када је поново био стрелац. У тој полусезони је на 13 лигашких утакмица шест пута погађао мрежу.

Црвена звезда – Осијек 2:1 (2:1)

Београд, 25. новембар 1984. Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 15.000. Судија: Рупрет. Стрелци: Шестић у 15. и Халиловић у 29. минуту за Црвену звезду, а Карачић у 33. минуту за Осијек.

Црвена звезда: Живан Љуковчан, Зоран Банковић, Златко Крџевић, Драган Милетовић, Марко Елснер, Мирослав Шугар, Милош Шестић, Милан Јанковић (Ђорђе Миловановић), Сулејман Халиловић, Бошко Ђуровски (Миодраг Кривокапић), Митар Мркела.

Осијек: Бранко Давидовић, Иван Шмудла, Бранко Жеравица, Алојз Лукић (Горан Поповић), Владо Касало, Ивица Калинић, Бранко Карачић, Далибор Шпољарић, Дражен Кукурић (Здравко Чакалић), Зоран Манојловић, Горан Алар.

Спектакуларне потезе Шестића који су претходили водећем голу против Осијека у 15. минуту можете погледати на овом снимку од 52. секунде:

https://www.youtube.com/watch?v=JKS1giBy5EI

Повезане вести

Leave a Comment