Moja Crvena Zvezda
ВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Гроф критиковао навијаче због „празног стадиона“ и најавио најјачи састав и у Купу!

Božović: Došao sam da napravim rezultat | Fudbal | Novosti.rs

Црвена звезда у среду од 13 сати почиње са такмичењем у Купу Србије, а ривал је Бачка из Бачке Паланке.

„Очекује нас озбиљан задатак, јер је Бачка на првом месту у другој лиги. Сигурно да имају квалитет, не би били на том месту да немају. Они играју добар фудбал, дају доста голова, играју офанзивно – тако да ће вероватно покушати да нас победе. То је за њих прилика да направе велики успех, да избаце Звезду из Купа. Морамо да будемо врло опрезни и да озбиљно приступимо тој утакмици“, рекао је Мидораг Божовић, а преноси „Блиц“.

Гроф је објаснио да ће играти вероватно најјачи састав, уз једну до две измене.

„За клуб је битан сваки трофеј. Нормално је да је првенство важније, јер доноси неко сасвим друго (елитно европско) такмичење. Али, трофеј је трофеј, сви се они рачунају. За било ког тренера кажу ‘освојио је Куп те и те године’, као и све остало што је урадио у каријери. Било би лепо када бисмо ове године успели да се пласирамо у финале, али, опет, кажем, другачије је то такмичење, свако може сваког да изненади. То је такмичење изненађења. Супић неће бранити. Гаврић и Стојановић неће играти. Тренирају изванредно, али тренутно не могу да конкуришу. То није страшно, дешава се у фудбалу. „“

Божовић се дотакао и мањег броја гледалаца на Маракани.

„Што боље играмо, све нас мање људи гледа (смех). Ево, сад је у последњем мечу (са другопласираним Борцем, 4:2) било 7.000 гледалаца, а личило је као да је празан стадион. Не знам… Можда неко мисли да смо ми већ освојили титулу, да смо већ шампиони Србије. Али, опет, морам да поновим: ништа завршено није. Има да се игра много. А онда има и то „половљење“ (у трећем делу сезоне, према новим правилима, екипама се преполове освојени бодови, а осам најбољих наставља своје мини-такмичење, за титулу и места која воде у Европу). Екипе које остану, све ће бити врло изједначеног квалитета. Видели сте и како игра Борац, и Раднички из Ниша и Јавор… Уопште не може да се каже да смо бољи од свих за копље. Дај Боже да ми у јануару имамо 20 бодова разлике, тад бисте већ могли да нам честитате“.

Повезане вести