Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Debakl košarkašica u Vrbasu

Кошаркашице Звезде
Košarkašice Crvene zvezde

Košarkašice Crvene zvezde savladane su od ekipe beogradskog Voždovca sa ubedljivih 89:51(23:10, 21:13, 16:15, 29:13) na humanitarnom turniru u Vrbasu, koji se održava radi pomoći malom Strahinji Pejoviću, koji boluje od retke Batenove bolesti. Voždovčanke su dominirale tokom celog meča, i na kraju su zasluženo slavile. Crveno-bele su se do četvrte četvrtine držale na 20 poena odstojanja od konkurentkinja, ali im je u završnici ponestala koncentracija, što su plavo-bele nemilosrdno kaznile.

Sastavi:

Crvena zvezda: Ana Nikšić(K) 1, Marija Radović 8, Ljiljana Tomašević 15, Jovana Karakašević 8, Dijana Tijan 14(startna postava), Mirjana Jovičić 4, Ivana Marković 1, Olivera Gapić 0, Tamara Karadžić 0, Julijana Kamčević 0, Selena Pavlović 0 i Ana Čučukov 0.

Voždovac: Vrančić, Dangubić, Vojinović, M. Ivanović, Krstović, Stanković, Papić, Kovačević, S. Ivanović, E. Karakašević, Jerkić i Živanović.

Arbitri: Dušan Popović i Mima Jovicin

Na samom startu obe ekipe su se dobro branile, s tim što je Zvezda više napadala. Ipak, nedostajala je završnica crveno-belih devojaka, što su Voždovčanke iskoristile i povele sa 4:0. Zvezda je i dalje pokušavala, ali je tek posle pet minuta uspela da ubaci loptu u koš. Za „trojku“ je pogodila Jovana Karakašević. Tada se već videlo da našoj ekipi ne ide završnica. Naše devojke nisu iskoristile i par ofanzivnih skokova, što je Voždovac mudro kažnjavao iz kontri i slobodnih udaraca. Na kraju prve četvrtine je bilo 21:10 za plavo-bele. Početkom druge četvrtine gledali smo istu situaciju kao i u prvih deset minuta igre. Zvezda je jalovo napadala, a Voždovac sve više povećavao razliku. Ubrzo je usledila serija našeg tima od 7:2, ali su Voždovčanke sve to anulirale serijom od 11:0 nakon toga. Zvezda se na kraju prvog poluvremena koliko-toliko vratila, uspevši da veže 5 poena. Druga četvrtina je završena ukupnim rezultatom 44:23 za Voždovac. Crveno-bele su najbolju predstavu pružile u trećoj četvrtini, kada su uspele da održe odstojanje od Voždovca na oko 20 poena razlike. Pogotovo se primetila efikasnost u napadima, koja je nedostajala našim devojkama u ostatku utakmice. I odbrana je dosta bolje funkcionisala na početku drugog poluvremena, što nam daje za pravo da se nadamo boljim danima Zvezdine ženske košarke u šampionatu. Ipak, poslednja četvrtina prošla je u znaku Voždovca. Naše devojke je stigao umor i dosta loše su odigrale poslednju deonicu.

Najefikasnija u Zvezdi bila je Ljiljana Tomašević sa 15 poena(6/9 za 2 poena, 3/3 slobodna udarca i 0/2 za 3 poena), a odmah iza nje je i jedina košarkašica u crveno-belom dresu koja je postizala trojke-Dajana Tijan(0/0 slobodnjaci, 1/5 za dva, i 4/5 za tri poena). Tu su još i Marija Radović i Jovana Karakašević sa 8 postignutih koševa. Zanimljivi su podaci da je Zvezda duže držala loptu u svom posedu, i da je startna postava Zvezde bila efikasnija od Voždovčeve(46:41), ali su razliku napravile igračice sa klupe(5:48).

Sve u svemu, možemo biti zadovoljni odbranom u prve tri četvrtine, i napadom u trećoj, i ako bismo uspeli da ponovimo takvu igru u šampionatu, sigurno je da možemo očekivati više od borbe za opstanak.

Svoj komentar za sajt MCZ je dao i novi trener Ženkog košarkaškog kluba:

Pre svega, mislim da je danas slavila kvalitetnija ekipa Voždovca. Moje devojke još nisu ušle u formu, i još uvek se privikavaju na mene, kao i ja na njih, jer radimo zajedno tek nedelju dana. Igrom mogu da budem zadovoljan samo u pojedinim delovima meča. Krivo mi je što smo se u ovakvom svetlu predstavili publici u Vrbasu, ali nadam se da ćemo već sutra popraviti utisak. Što se funkcionisanja kluba tiče, radimo na tome da afirmišemo što više mladih i talentovanih košarkašica. U šampionatu očekujem dosta bolju igru, jer će se tada devojke navići na igru koju tražim. Opet, pohvalio bih i sjajnu organizaciju turnira, i zahvalio bih im se na pozivu. Lepo je kada vodimo računa o svojim najmlađim sugrađanima.“

Utiske nam je prenela i Marija Radović:

Danas nismo pružile najbolju partiju, pre svega zbog navikavanja na novi stil igre. Nadam se da ćemo uspeti tokom sezone da pariramo konkurentkinjama i da se revanširamo Voždovcu. Sutra očekujem bolju partiju sebe i svojih saigračica, i da ćemo tako ostaviti bolji utisak. Takođe, srećna sam zbog toga što učestvujemo u humanitarnom turniru i nadam se da ćemo uvek izaći u susret obolelim mališanima.“

Zvezda će sutra odmeriti snage sa ŽKK Vrbas, koji je danas poražen od Hemofarma.

Повезане вести

7 comments

goran сеп 10, 2011 at 15:45

za pocetak moram da kazem da mi je neopisivo zao kada procitam ovakvu neku vest o kosarkasicama…nije mi samo jasno kako je moglo da se desi da nekada najaca selekcija celog sportskog drustva,i nekada najaci kosarkaski zenski tim,padne na ovoliko niske grane….nije mi jasno kako su u samom sportskom drustvu dozvolili da se ovako nesto desi…..nije mi jasno zasto se ne vodi uopste racuna o zenskoj kosarci…..secam se vremena kada je zvezda harala ne samo domacom kosarkaskom scenom koja je uzgred budi receno bila daleko jaca nego sada,vec kada je njeno ime puno znacilo i u evropskim okvirima…….secam se i vremena kada je hemofarm preuzeo primat u nasoj zenskoj kosarci ali to mi je bilo razumljivo sobzirom da je hemofarm bio veoma bogat kao klub,ali mi nije razumljivo da je doslo vreme kada nas svi,ama bas svi pobedjuju i da smo svima postali topovska hrana…e to nemogu da shvatim nikako!!!!!!!! kako je to dozvoljeno!!!!!kako je dozvoljeno da se nesto tako desi!!!!!…………a ako tome i dodam to sto je nas najmrskiji rival,kome ne zelim ni ime da pomenem,preuzeo primat u zenskoj kosarci onda je moja zalost po pitanju zvezdine posrnulosti daleko,daleko velika……..na moju zalost sve sam mogao da zamislim,i da hemofam bude dugo godina prvak,i da mi dugo godina budemo bez titule ili kupa.ali da nas oni jadnici koji nisu bili nigde na kosarkaskoj mapi potisnu………e to nisam mogao da zamislim……..zato se sada pitam kako je to dozvoljeno?!?!?!?!?!?!?!…voleo bih kada bi se nesto pod hitno uradilo po tom pitanju,i kada bi se vratio stari sjaj zenske kosarke ……..OBAVEZNO……

Reply
DejanS сеп 10, 2011 at 13:17

Od nekadasnjih prvakinja Evrope i najboljeg kluba na ovim prostorima, mnogo smo nazadovali. Jesu finansije problem, ali i ne briga. Valjda ce i one krenuti putem vaterpolista, kosarkasa, pa nadam se i rukometasa na bolje.

Reply
branko сеп 9, 2011 at 22:09

Imam par pitanja ako neko moze da mi odgovori.Dali je i zenska ekipa deo dila Zvezde i FMP i dali ce mozda svoje utakmice da igra u Zelezniku ili i dalje u Sumicama.

Reply
Драган сеп 9, 2011 at 22:12

Женска екипа нема везе са ФМП-ом, а девојке тренирају у Шумицама, колико је мени познато.

Reply
CZovac сеп 9, 2011 at 23:37

Dragane, ako se ne varam nas ZKK je bio odmah uz Hemofarm tokom proteklih godina, ali smo u zadnjih par pali dosta nisko.
Jel su to druge ekipe napredovale ili smo mi nazadovali?

Reply
Драган сеп 9, 2011 at 23:40

Mи смо назадовали, на жалост, мада су неке екипе доста боље него раније… Били смо годинама међу најбољима, па онда пали.. као и наше СД, увек је све до спонзора и организације клуба.

Reply
ciganka сеп 10, 2011 at 07:30

ne,ekipe kk czv i zkk czv su i pre fuzije kk sa fmp-om bile nezavisne jedna od druge, vec nekoliko godina u nazad. a zasto je to tako ne znam. tako da ni ova fuzija sa fmp nema veze sa zenskim klubom.

Reply

Leave a Comment