Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Звезда се пласирала у наредну рунду Купа, Катаи поново бриљирао

Црвена звезда је, и поред мањих проблема, рутински савладала Бачку, у 1/16 финала Купа Србије, резултатом 3:1. Одличан је поново био Катаи, који је постигао два гола, а пречка га је спречила да „упише“ хет-трик. Сјајан гол постигао је из слободног ударца Ибањез, а Грујић је сјајно асистирао Катаију код трећег поготка. Бачка је могла до гола у надокнади времена, али је Кахриман одбранио пенал Тривуновићу.

Наступили су и Цветковић и Матос, који дуго нису добијали шансу, као и Лука Јовић, који је предводио напад црвено-белих и погодио стативу на почетку утакмице.

  1. коло Купа Србије

БАЧКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:1)

Судија: Обрадовић

Стрелац: Чековић у 28. минуту за Бачку, а Катаи у 43. и 79. и Ибањез у 63. минуту за Звезду

БАЧКА: Чучковић, Балабановић, Станковић, Томчић, Илић, Николић, Тривуновић, Миловац, Мојсиловић, Бјелош, Чековић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Цветковић, Ибањез, Павићевић, Луковић, Доналд, Грујић, Плавшић, Матос, Катаи, Јовић

Клупа: Супић, Јовановић, Анђелковић, Ристић, Јововић, Виеира, Сикимић.

ТОК УТАКМИЦЕ

Није било много узбуђења на самом почетку утакмице. Покушао је Балабановић у екипи домаћих, али далеко од гола, да би се прва опаснија ситуација, рекли бисмо, сасвим случајно, испред гола Бачке десила када је један играч домаће екипе неспретно интервенисао и умало грудима постигао аутогол.

Након корнера, центрирао је Ибањез, а Лука Јовић одлично шутирао, али је статива била савезник Чучковића!

Након ове прилике дуго се ништа значајније није дешавало, осим великог броја дуела, пре свега на средини терена…

…све до 28. минута, када је Бачка голом Чековића на асистенцију Бјелоша дошла до предности. Одлично је асистент добио дуел са Донладом на десној страни, послао лопту у петерац, где је нападач домаћих спроводи у мрежу.

Утакмици је присуствовало много навијача Звезде, који су бодрили свој тим током целе утакмице.

12184074_10154271370504119_3179769381382926374_o

12108260_10154271370554119_1947090164547379317_n

Само два минута касније, некадашњи омладинац Звезде и репрезентативац Србије, Весељко Тривуновић одлично шутира са 25 метара, али лопта одлази поред гола.

Велика прилика је била још једном за искусног везњака, у 37. минуту, али је лоше шутирао са ивице казненог простора.

Два минута касније, први конкретан покушај нашег тима, након стативе Јовића, али је Катаи шутирао поред гола.

Није тада, али јесте погодио мрежу Бачке у 43. минуту! Цветковић је био упоран, искористио малу грешку противника, одиграо лопту до Матоса, овај до Катаија, који је мајсторски, „из колена“, погодио десни угао Чучковићевог гола, за 11. гол у сезони и изједначење.

11988401_10154271370194119_2865457596281958907_n

Други део почео је попут првог, без много узбуђења, и уз притисак Звезде. Добио је Лука Јовић две лопте у казненом простору домаћих, али није могао озбиљније да угрози Чучковића.

Покушавали су и Катаи (право у голмана), Миловац (далеко преко гола), али промена није било у тих првих петнаестак минута друго дела…

А онда је у 60. минуту један играч Бачке одиграо руком, на неких 18 метара од свог гола, судија је досудио слободан ударац за наш тим, а одлично је шутирао Ибањез и постигао свој трећи гол у сезони, за преокрет Звезде и вођство 2:1!

У 65. минуту, Балабановић је шутирао са 25 метара, али је лопта једва дошла до Кахримана.

У наредних десетак минута, није било узбуђења, у игру су ушли Јовановић и Вијеира, а Павићевић се пожалио на повреду након једног дуела, па му је указана помоћ.

Управо након тог дуела, у 77. минуту, Бачка је могла до изједначења. Погрешио је Цветковић, а Миловац је пропустио стопостотну шансу за свој тим.

У 79. минуту претила је Бачка, Марко Грујић одузео лопту на 20 метара од свог гола, сјајним потезима избегао стартове два противничка играча, носио је готово 50 метара, а онда правовремено проиграо Катаија, који рутински, овог пута левом ногом погодио даљи угао противничког гола.

Матос је у 81. минуту желео сам да заврши акцију, иако је имао и бољих решења, па није било промене.

Три минута касније, Вијеира је одлично издржао неколико дуела, проиграо Катаија, а он је погодио пречку. Штета, била је то прилика за хет-трик!

Имали су и Носковић и Катаи још по једну прилику, али су голмани добро интервенисали.

У надокнади времена, Обрадовио је дуел Ибањеза и једног играча домаћих окарактерисао као прекршај и досудио пенал за Бачку. Извео га је Тривуновић, али је Кахриман сјајно реаговао и зауставио његов ударац!

Покушај је и Носковић у самом финишу, након добре соло-акције, али је још једном голман Звезде био сигуран.

Повезане вести

1 comment

dejo окт 28, 2015 at 19:33

Sve cestitke nasim fudbalerima Crvene Zvezde i treneru nase Crvene Zvezde Grofu ,samo bih jedno zamjerio treneru Crvene Zvezde sto je Cvetkovica uopste stavio u prvih jedanaest protiv Backe jer Cvetkovic nije igrac za nasu Crvenu Zvezdu puno bolje bi bilo da je Ristic igrao na desnom beku a inace tu treba da se pojaca nasa Crvena Zvezda na desnom beku

Reply

Leave a Comment