Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеТрансфери

ЗВАНИЧНО: Растали се Софо и Звезда!

КК Црвена звезда Телеком и Софоклис Скорцанитис споразумно су раскинули сарадњу у среду, саопштио је клуб на званичном сајту.

Наш клуб овом приликом захваљује се „Софоу“ на свему што је учинио током боравка у Црвеној звезди, у коју је стигао у августу, као и на великом разумевању приликом прекида сарадње са нашим клубом.

КК Црвена звезда Телеком жели пуно среће Софоклису Скорцанитису у наставку каријере.

Повезане вести

5 comments

Estrella Roja окт 28, 2015 at 21:33

Loša odluka koju bih lakše primio da nije usledio dolazak Štimca, igrača koji ništa novo ne donosi, izuzev skakanja po terenu posle, retko kad, dobrog poteza ili egzaltacije na klupi mahanjem peškira kao podrška saigračima. Ovo poslednje je mogao da radi i Neša Ilić.
Pominjali su se kao eventualne zamene za Sofa – Begić ili neki tamnoputi centar, a dobismo ispodprosečnog igrača samo zato što je navijač Zvezde. Čak i da je Kaplanović popunio roster mislim da bi manje pogrešili.
Nije dobra atmosfera u klubu, šire se glasine da Mekel odlazi a i Tompson nije siguran, doduše za ovog poslednjeg bi vredelo naći bolju zamenu, međutim, ta nesigurnost donosi preveliki pritisak kako na igrače koji su deo te priče, skoro isto i na kompletan tim. Neko treba da podnese odgovornost za loše selektiranje ekipe, samo što je ovo isuviše prerano za tako krupne rokade kad je sezona u Evroligi tek na početku (dva kola), posebno ako imamo u vidu da zamene nisu adekvatne ambicijama kluba. Podsećam da je Čović pre manje od dva meseca dana obećao da će klub sve učiniti da napravi iskorak igranjem top 8 u Evroligi, ako je neko zaboravio ima snimak na youtube-u prilikom njegovog gostovanja na televiziji N1 https://www.youtube.com/watch?v=eTyz58sY6KM
Potezi sa Simonovićem i Štimcem jesu iskorak, ali prema dole 🙁

Reply
pera окт 29, 2015 at 08:11

Previše se trudiš da ono što sugerišeš ili zapažaš bude konačni stav i to najčešće prema upravi kluba. Samo jednu istinu si rekao a to je da smo na početku sezone. Što se Štimca tiče ja mislim da je odličan potez. Što se Simketa tiče e tu se radi o pritisku koji su ovakvi komentari ostavili na igrača te je on ono što je bio pre odlaska iz Zvezde. Neko se non stop trudi da podmećući razne afere destabilizuje klub. Za vašu dobru informaciju mi Dejana Radonjića ove sezone nećemo menjati tako da se njega okanete. Što se igrača tiče a pogotovo petica mi u Srbiji imamo veliki problem sa igračima na toj poziciji jer realno ni reprezentacija ne može dva vrhunska igrača da spoji. Što se odlazaka tiče moje je mišljenje da to što pružaju strani igrači ove sezone nije nivo koji su u prošloj pružali. Mekel može i dobro bi bilo da ostane. Tompson nije zadovoljio i to više nego li Sofo. Ja u ovih desetak utakmica nisam video nijedan kvalitet koji ga je izdigao iznad domaćih jeftinijih igrača. Što se mene tiče ja bih umesto njega odmah potpisao Drenovca recimo. Razumeće onaj ko razume košarku. Kad sam pre sezone upozoravao da kvalitet ne dolazi samo od stranih igrača i da baza mora biti u domaćim mladim igračima sprdali su se neki ljudi sa tim. Ono što mi hoćemo da igramo jaku odbranu možemo kad imamo osnovu u timu od igrača koji to duži vremenski period forsiraju i uigrani su. Kad se dovede 5 stranaca u rosteru od 12 dodje se do ovoga. Mnogo je dobar potez vratiti Wilijamsa jer čovek zna kako igramo. Zvezda će biti prava kad se vrati bar Dangubić a šepaćemo dok Luka ne počne da igra.

Reply
Estrella Roja окт 29, 2015 at 20:21

Prvo mj demistifikuj značenje u tvom komentaru zamenice „vi“ i „mi“. Mislio sam da smo ovde svi naši (ne opskurna organizacija desničara), da nema podele na dobre i loše zvezdaše. Jedino ako nisi i ti deo rukovodstva kluba, u tom slučaju bi bila na mestu tvoja dihotomija.
Nervira me to jednoumlje koje se stvara na zvezdaškim forumima, gde se svaka reč kritike posmatra kao neprijateljski gest, sledstveno tome sledi difamacija forumaša i svaka dalja suvisla polemika gubi na značaju. Čini mi se da to jednoumlje prelazi u morbidno sektaštvo, nema prostora da se nekim nelogičnim potezima Uprave kluba uputi zamerka jer odmah kreće otvoreno idolopoklonstvo prema magistru, veličanje njegovih odluka ma koliko one bile sa košarkaškog aspekta veoma upitne, i ona već čuvena krilatica svakom sumnjičavom, i to opravdano, kritičaru – „setite se gde smo bili pre 5 godina, a gde smo danas“. Za Čovića ne znam da li je pre trideset godina bio navijač Zvezde, ali za sebe mogu sa sigurnošću to da potvrdim. Zvezda već živi 70 godina i ako bude pravde na ovom svetu živeće i duže, posle svih nas.

Mislim da nemaš argumente ovog puta. Za veoma loš roster snosi krivicu trenutna Uprava, niko ih nije terao da prodaju ili oteraju( Blažič) kompletnu petorku predstavljajući to kao neminovnost, a onda nas zamajavali pričama da svaki igrač koji je otišao nije nezamenljiv i da će stići adekvatna zamena za svakog od njih, uz to najavljujući ISKORAK u Evroligi, pogledaj bolje snimak koji sam postavio, nije montaža i sabotaža prema klubu, već je to izjava glavnog čoveka u KK Crvena Zvezda pre početka sezone.
Poznate su mi tvoje ideje o igranju naše dece, gde zli stranci (osim jednog ili, teška srca, dvojice koji bi trebalo da iskustvom služe kao ispomoć klincima) sputavaju naše talente i troše naše pare brže nego sponzoruše sa estrade.
Naravno, to je legitiman stav, objasnio si jednom prilikom da dobro razumeš šta znači zalog za budućnost, ma koliko ona možda ne izgleda tako ružičasto kako bi ti i ja, ili mi iliti vi, to želeli.
Ali, prijatelju, ako se već menjala koncepcija, ko nas je sprečavao da odustanemo, poput Cibone, od igranja Evrolige i osvajanja Abe pre početka sezone, a ne da se posle nekoliko zvaničnih utakmica predomislimo i dođemo do zaključka da su nam za sve krivi skupi stranci, i da mi možemo igrati sa domaćom bofl robom (Simonović i Štimac) i klincima. Mislim, gde je tu odgovornost? Pokupili su sve lovorike za prošlu godinu, zašto malo i sami sebi ne bi uputili neku zamerku, pa se obratili javnosti i navijačima zbog greške ili grešaka, možda i uputili izvinjenje. Niko ne traži skidanje glava zbog loših procena, to bi bilo samodestruktivno, ali praviti se da je sve u redu u trenucima kad se dešavaju tektonske rokade(moguće zbog Sofove težine :)), o kojima saznajemo od plaćenih insajdera po forumima, a ne zvaničih predstavnika kluba, izvini, za mene je to amatersko ponašanje i vređanje inteligencije.

P.S. Jesu povrede donekle uticale na izgled tima, samo što ja smatram, ne sugerišem niti tvrdim da je to aksiom, da Mitrović jeste dobar igrač koji ima svoje limite, nema karakteristike lidera i sklon je povredama, dok Dangubić osim fizičkih predispozicija nema mnogo košarkaških elemenata, nimalo nije napredovao od igranja u Megi, čak naprotiv.

Reply
Оде "Софо", а ни сарму проб'о није! окт 28, 2015 at 20:36

Напокон добра вест!
Оде „Софо“, а ни сарму проб’о није!?
Чуј није проб’о?!
Па њему је за један оброк требао војнички казан сарме!
Ипак ће остати тајна колико је стрп’о еврића у џеп, а да се није ни ознојио. Такође, остаће тајна ко нам је овог дрвосечу био увалио.

Reply
Dule1234567 окт 28, 2015 at 19:58

srecno u nastavku karijere legendo!!!zao mi je sto odlazi.:-[ :'( 🙁

Reply

Leave a Comment