Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Нови изазов за Звезду, Слога стиже у Београд

Црвено-бели се налазе у одличној форми и утакмицом против Слоге из Пожеге, најпријатнијег изненађења сезоне, желе да продуже победничку серију и остану на челу табеле. Утакмица је на програму у недељу од 16 часова и 30 минута у дворани “Шумице“.

Лидер на табели је у серији од пет победа у свим такмичењима. Након тријумфа у дербију против Партизана (22:20), Звездаши су са комбинованим саставом у среду славили и у осмини финала Купа Србије у Лозници (29:26). Због напорног ритма тренер црвено-белих Ненад Перуничић одлучио је да одмори неколико носилаца игре, тако да су сусрет у дворани “Лагатор“ пропустили Ненад Мандић, Дејан Бабић, Дејан Златановић и капитен Дарко Тодоровић, а шансу су добили бројни млади рукометаши. Александар Драгутиновић је пружио још једну блиставу партију и са 11 голова покренуо црвено-бели тим ка новом успеху, а највећу подршку су му пружили Никола Дамњановић, Немања Бојичић, Иван Вокши и млади Стефан Дамјановић.

Звезда се ове сезоне издваја у шампионату ефикасном игром, јер је са 171 поготком и даље најубојитија у лиги, а у дербију против црно-белих показала је и да може одиграти гранитну одбрану, јер се Златановићева мрежа затресла само 20 пута, од тога девет пута у наставку утакмице. Ненад Мандић је још једном показао да је играч за велике мечеве. Погађао је када је било најпотребније и носио екипу ка новој победи. Са укупно 30 голова у шест лигашких сусрета ове сезоне приближио се на гол заостатка првом стрелцу екипе Младену Шотићу, а прати их распуцани Александар Драгутиновић са 28 погодака у првенству, док је укупно у сезони најефикаснији у екипи са 39 голова, јер је пре три дана у Купу затресао мрежу Лознице 11 пута. Широк репертоар у нападу екипи обезбеђују и Урош Радосављевић, Никола Дамњановић, Дејан Бабић и Дарко Тодоровић, а Дејан Златановић врло константно брани на високом нивоу. У дербију је и Срђан Милутиновић демонстрирао своје сјајне дефанзивне способности, по чему је специјалиста у Звездином тиму.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz11705233_664091953727713_5662757246027731482_n

Црвена звезда је уз све то и тим који најбоље стоји на фер-плеј листи, јер је до сада зарадила најмање негативних бодова од свих ривала у лиги – 67 (19 жутих картона и 24 искључења на два минута, без црвеног картона и дисквалификације). Клуб се може похвалити и чињеницом да је најгледанији у лиги, јер је на досадашњих шест утакмица Звездине мечеве посматрало 4.463 гледалаца или просечно 744 по утакмици. Тај просек највише извлачи посета на гостовањима од 3.863 гледалаца на три меча, по чему је наш тим такође најгледанији и то убедљиво, док је екипу на три сусрета у Шумицама гледало укупно 600 људи, по чему је лошији само крагујевачки Раднички, а истоветну бројку имају Морава и Пожаревац. То је проблем са којим се црвено-бели суочавају дужи низ година – врло мала посета на домаћем терену.

Слога је ове сезоне као дебитант у Супер лиги забележила одличне резултате. До овог кола су били на другој позицији са девет освојених бодова. Узели су меру многим екипама, па су тако савладали Мораву, Рудар, Југовић и Пожаревац, а ремизирали су против Железничара у Нишу. Тим из Пожеге је прави пример како екипа из мање средине може да се издигне и направи врхунске резултате. То је некада у великој држави била редовна појава, па су тако помало заборављени тимови попут Црвенке, Криваје, Дубочице из Лесковца, панчевачког Динама или Слоге из Добоја знали да се вину у сам врх табеле. Пожешка Слога има неколико врло занимљивих играча, које предводи четврти стрелац лиге Младен Крсманчић, који је до сада постигао 33 поготка, два више од Душана Мирића, који има стопроцентну реализацију седмераца (9/9), због чега је Слога и лидер у овој категорији са 92,9 одсто успешности (13/14). Крсманчић је три пута биран и за играча утакмице, па тренутно дели прво место на МВП листи са још тројицом рукометаша.

Са друге стране Душан Андрејевић је тренутно најгрубљи рукометаш Супер лиге са 31 негативним бодом (три жута картона, девет искључења од два минута и три црвена картона), али и 25 постигнутих голова, а одмах иза њега по грубости је Лазар Жарковић са 28 негативних бодова (четири жута, два црвена картона и седам искључења од два минута). Врло значајну улогу има капитен Милан Павловић, стрелац 24 поготка, који је такође у првих 10 по казнама, тако да Слога тренутно има другу најчвршћу одбрану у лиги са 138 примљених голова, седам више од Металопластике. Значајну улогу имају Армин Калтак, Александар Милићевић и Бојан Грујичић, па ће домаћи тим са великим опрезом приступити овом сусрету.

Утакмица два најуспешнија тима у првих шест рунди такмичења биће права рукометна посластица, без обзира што Звездин противник није звучно име. Имена не играју, већ тим, а Слога је ове сезоне показала да би могла и до плеј-офа, тако да ће црвено-бели за шесту узастопну победу у свим такмичењима морати још једном да изгарају и пруже свој максимум како би задржали максималан учинак на домаћем терену.

                             Црвена звезда – Слога Пожега

                                  7. коло Супер лиге Србије

                                  Недеља, 1. новембар 2015.

                       ЦКС Шумице – Београд, 16:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment