Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице дочекују МД Зрењанин

Одбојкашице Црвене звезде се после победе у првом мечу Купа ЦЕВ враћају обавезама у домаћем шампионату, где ће у оквиру трећег кола угостити новог члана елитног такмичења – екипу МД Зрењанин. Из прве две утакмице Суперлиге црвено-беле имају половичан скор – победа против Крагуја (3:1) и пораз од Визуре (3:2), уз четири освојена бода.

МД Зрењанин је прошле сезоне доминирао у Првој лиги Србије и са само једним поразом из 22 утакмице обезбедио прво место и право наступа у Суперлиги. Екипа је знатно појачана пред почетак сезоне и њихов примaрни циљ биће опстанак. Тим тренера Деснице предводи Антонина Пилиповић, која је у прве две утакмице бележила просечно 23,5 поена. Једна од узданица тима је и Божица Марковић, јуниорска репрезентативка која игра на позицији средњег блокера, као и Бојана Стојковић, која је прошле година браниле боје Железничара из Лајковца. МД Зрењанин претрпео је поразе у прва два кола – 3:1 од Јединства СП и 3:2 од Крагуја.

Звезду очекује прва утакмица на домаћем терену у новој сезони, после пута у Брно и победе над екипом Кралово Поле. Ово ће бити и прва утакмица у којој ће тренер Бошковић имати сва појачања на располагању, али и даље не може да рачуна на четири повређене играчице – Јејић, Трнић, Стијепић и Лукић. Бојана Миленковић је убедљиво најбоља играчица црвено-белих на самом почетку, а прате је Катарина Маринковић и Катарина Чанак. Весна Читаковић-Ђуришић одиграла је прву утакмицу у Брну, забележила 17 поена и показала колико ће значити  младом тиму у походу на што бољи пласман.

Утакмица је на програму у недељу, 1. новембра у 16:30, а игра се у УСЦ ,,Вождовац“.

Повезане вести

Leave a Comment