Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице славиле против Зрењанинки

Одбојкашице Црвене звезде остварилe cy другу победу у шампионату против новајлије у Винер Штедише Супер лиги, МД Зрењанин – 3:1 (25:19, 25:23, 15:25, 25:15).

Црвено-беле су биле убедљиве у првом сету, док су други освојиле пошто су биле боље у неизвесној завршници. Трећи сет је у потпуности припао гостујућој екипи, док је четврти сет наша екипа преломила након техничког тајм-аута, а тиме и меч.

Утакмица је почела игром поен за поен, да би две везане грешке гошћи донеле прву осетнију предност за нашу екипу (7:4). Одличним сервисима капитена црвено-белих, Марије Пуцаревић, предност је додатно увећана, па је уследио први тајм-аут на мечу (10:5). Црвено-беле су са +5 отишле и на технички тајм-аут (12:7). Гошће везују четири поена након паузе, па је и тренер Звезде, Бошковић, приморан да реагује тајм-аутом (12:11). Још једна грешака наше екипе доноси изједначење, а Секулић коначно прекида серију Зрењанинки (13:12). Црвена звезда поново почиње да повећава разлику у своју корист, и на сервис Катарине Маринковић се одлази на +8 (21:13). Нису се предавале противнице, везале су три поена, али нису могле да учине ништа више од тога. Звезда долази до шест сет лопти, Бојана Миленковић користи другу – 1:0 (25:19).

Бојана Миленковић је наставила са добром игром и у другом сету, уз неколико фантастичних одбрана (4:1). Ипак, гошће добрим сервисима и блоком прелазе у вођство (4:5). Одлична у блоку била је и Весна Ђуришић, а Маринковић је поново добро сервирала (утисак је чак и да је један ас поен окарактерисан од стране судија као аут-лопта). Звезда је поново узела ствар у своје руке, и као у првом сету, имала +5 на техничком тајм-ауту (12:7). Гошће прилазе на поен заостатка након паузе (15:14). Тајм-аут Бошковића није спречио зрењанинску екипу да стигне до изједначења. Уследила је велика борба. Блок Чанак-Пуцаревић спречава гошће да поведу, а Звезда долази до три поена предности у самој завршници сета (23:20). Гошће везују два поена, а Миленковић доноси Звезди две сет лопте. Друга је реализована – 2:0 (25:23).

Прва три поена у трећем сету освојиле су противнице, а вођство од 5:1 приморава Бошковића да у раној фази сета реагује тајм-аутом. Серија Зрењанинки се наставила и након одмора, Бошковић је морао још једном да затражи предах (1:9). У игру је ушла и Љубица Кецман. Њеним сервисима, Звезда прилзи на -5 (5:10), али, након њене сервис грешке, и добре одбране противница, Зрењанин одлази са +7 на технички тајм-аут (5:12). Серија је настављена и након паузе (5:14). Звезда је потпуно стала, па је предност противница била и двоцифрена (7:17). Бошковић је покушао променом техничара да размрда екипу, па је ушла Александра Брђовић. Звезда је највише стигла до -7, па је овај сет заслужено припао Зрењанинкама – 2:1 (15:25).

Пуцаревић и Маринковић су се вратиле на терен у четвртом сету, који је почео игром поен за поен. Одлична одбрана Нине Росић, омогућава нашој екипи да прва поведе са два поена предности, а серију наставља Анастасија Секулић ас поеном. Предност је наставила да расте (9:4), а штета је што пожртвованост наших девојака у одбрани није додатно награђена, па су гошће освојиле један дуг поен и прекинуле серију.  Убрзо су започеле своју, али Бојана Миленковић није дозволила изједначење. Иста одбојкашица доноси три поена предности пред одлазак на технички тајм-аут, а серија црвено белих је настављена и након паузе. Чанак је била сигурна и у нападу и у одбрани, Пуцаревић је наставила са добрим сервисима, а нови поен Бојане Миленковић приморао је тренера гостију, који је претходно изменама покушавао да прекине серију црвено-белих, да реагује тајм-аутом (17:9). Црвено-беле нису испустиле ову предност, а одлични сервиси Љубице Кецман стављају тачку на овај сет, а тиме и на меч – 3:1 (25:15).

Најефикаснија на мечу била је Бојана Миленковић са 20 поена, док су код гостију највише поена постигле Пилиповић и Секулић (по 14).

Осим пада у игри током трећег сета, одбојкашице Звезде су у потпуности контролисале меч, и заслужено стигле до нове победе. Црвено-беле се сада налазе на 4. месту са 7 бодова, две победе и једним поразом. У наредном колу Црвена звезда гостује Динаму у Панчеву.

Црвена звезда – МД Зрењанин 3:1 (25:19, 25:23, 15:25, 25:15)

Дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Игор Миљковић и Ђорђе Стевановић. Трајање меча: 95 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуришић 8, Секулић 11, Чанак 7, Маринковић 12, Росић (либеро), Брђовић, Радмиловић, Миленковић 20, Тасић, Пуцаревић 3, Кецман 2, Златић (либеро). Тренер: Александар Бошковић.
МД ЗРЕЊАНИН: Радановић 4, Копривица 5, Секулић 14, Марковић 6, Николић, Поповић (либеро), Стојковић 8, Пилиповић 14, Чутура, Мичета (либеро), Мартиновић, Кнежевић 2. Тренер: Дејан Десница.

Повезане вести

Leave a Comment