Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Неизлечиви комплекси и мржња кумовали поразу Звездиних фудбалерки у Нишу

Звездине фудбалерке изгубиле су у 9. колу фудбалске Супер лиге за жене, против екипе Машинца у Нишу, резултатом 2:3 (1:2), тако да тренутно заузимају треће место у шампионату.

Звездине вучице отишле су на полувреме са вођством од 2:1, али наставак другог полувремена и сам крај утакмице резултатски ипак није био повољан за црвено-беле. Могле су Звездине девојке на полувреме да оду и са предношћу од два гола, али је судија овог меча Марина Вишњићa, поништила гол Звездине голгетерке Миреле Тенков, због наводног офсајда.

Прво полувреме обиловало је мноштвом грубих стартова домаће екипе, а на мети су углавном биле Звездине најбоље фудбалерке, пре свих капитен екипе Милица Мијатовић, која је готово након сваког контакта са лоптом завршавала на земљи, а домаће фудбалерке не само да због тога нису санкционисане жутим картонима, већ се након тих грубих стартова није оглашавала ни судијска пиштаљка. Додатно мотивисане таквим одлукама, као и са инсистирањем њихове клупе на томе, фудбалерке Машинца наставиле су и даље са таквом игром, тако да је било и више него очигледно да је већина њихових стартова уместо на лопти завршавала лоше по Звездине девојке.

Због константног притиска, вербалног вређања и псовања судија овог меча, пред сам крај првог полувремена са клупе је искључен тренер домаће екипе, тако да је у наставку утакмице своју екипу водио са трибина, тачније иза клупе за резервне играче, свега један метар од места на коме је екипу Машинца предводио у првом полувремену, док је и сам био на терену. Ни судије овог меча, а ни делегат утакмице на све то нису реаговали, без обзира на још већи притисак и константне увреде.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz12065885_916971538394808_5637707512400488792_nСвега пет минута од почетка другог полувремена, голманка Црвене звезде Милена Вуковић, фаулирана је са лоптом у рукама испред свог гола, након чега је лопта која је била у њеним рукама у свеопштој гужви угурана преко гол линије, а судија Марина Вишњић уместо да свира очигледан прекршај, на запрепаштење свих присутних и негодовање великог дела трибина, показује на центар. Револтиране како том одлуком, тако и огромном већином осталих Звездине фудбалерке напустиле су терен и отишле на своју клупу. Након консултације са Стручним штабом и руководством клуба, одлучено је да се поново врате на терен, али остала је велика горчина и огромно разочарање због ове судијске одлуке, која је дефинитивно донешена као резултат константног притиска и најгрубљих вербалних увреда, које су долазиле са простора иза клупе Машинца.

Све оно што се догађало до краја овог меча није готово ни вредно помена, самим тим челници Фудбалског савеза Србије, требали би последњи пут да ставе прст на чело и дебело размисле о томе да ли Звездине девојке, међу којима се на овом мечу налазило 10 репрезентативки, што сениорске, што омладинске селекције Србије, након претходног меча у Суботици, на коме им је селектор те исте репрезентације, одбио дати флашицу обичне чесмоваче, требају тој истој репрезентацији, као и да размисле о томе, да ли ће женски фудбал у Србији и фудбалска Супер лига бити исти и без Женског фудбалског клуба Црвена звезда, ако узмемо у обзир и чињеницу да ће га по свему судећи и пре краја регуларног дела напустити и још један од суперлигаша.

Звездине девојке не заслужују овакав однос челника Савеза, Звездине девојке самим тим не смеју на било који начин да буду џак у који ће ударати исфрустрирани појединци, клупски острашћени и „замрзнути на минус 19“, а уједно испуњени мржњом и комплексима због односа на релацији Фудбалског савеза и ФК Црвена звезда.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12115672_916973101727985_7442497698312566417_nЗвездине девојке на било који начин не заслужују ово, а сви они који мисле да ће и даље терорисати Звездину децу нису уложили апсолутно ништа, мерено у новцу, што је њима најважније, то је словима и бројевима, нити један, једини динар, самим тим морају да знају и то, да Женски фудбалски клуб Црвена звезда постоји и егзистира искључиво и једино захваљујући неколицини појединаца, људи који и срцем и душом живе за Црвену звезду, а који апсолутно сносе све трошкове финансирања клуба и његовог такмичења у лиги од које несумњиво неко профитира, да ли кроз саму лигу, или кроз исту ту репрезентацију, у којој Звездина деца дају један огроман, ако не и највећи допринос. Самим тим Управни одбор и руководство клуба најозбиљније размишља о даљим корацима и будућности не само Женског фудбалског клуба Црвена звезда, већ након тога и о будућности женског фудбала у Србији. Док неко сваког месеца за постојање и опстанак ЖФК Црвена звезда из свог џепа вади минимум 3.000 евра, неки други се ките перјем и ловорикама и на рачун женског фудбала у Србији и фудбалске репрезентације те исте Србије, стављају у „неке друге џепове“ огроман новац.

Уместо да је спортска јавност Србије у данашњој штампи читала о најлепшем голу који је постигнут не само у историји женског фудбала на овим просторима, већ и знатно шире, о голу који је постигло Звездино дете, које је прве своје кораке научило управо на славној Маракани, о голу једне од најперспективнијих фудбалерки са ових простора и будућности српске репрезентације Дејани Стефановић, о голу који је постигла из слободног ударца са преко 35 метара, о голу који није могао да буде поништен, без обзира што је Звездин, из простог и јединог разлога, што је био толико чист и леп, да ни сам Бог тако нешто није дозволио.

И Дејана Стефановић и све њене саиграчице без обзира на оно што се догодило, спортски су пружиле руке и честитале противничкој екипи, али Звезда неће тек тако олако прећи преко њихових суза, јер ничија деца не треба да фудбалски терен напуштају са тугом, болом и сузама, дубоко повређене односом према њима и њиховом клубу, само и једино због грба који носе на својим дресовима, због истог оног грба који са поносом на својим грудима носи већ 70 Звездиних генерација, због грба за који не навијају, већ живе и умиру, милиони и милиони оних, који на потпуно исти начин воле и Звезду и Србију.

(ЖФК Црвена звезда)

Повезане вести

4 comments

ZerDelija нов 3, 2015 at 20:04

Gledao sam letos finale Kupa u Pazovi kada je Zvezda takodje izgubila utakmicu. Dok je Zvezda vodila sve je bilo OK, ali kada je rezultat preokrenut i kada je bilo jasno i najzadrtijim navijačima da će Zvezda izgubiti utakmicu, onda je izvesna osoba, slučajno na funkciji potpredsednika ŽFK Crvena zvezda, probudila medijsku pažnju. Evo vam link pa pročitajte tekst: „NAVIJAČKI OTPAD, PONOS MAJKE SRBIJE“ (http://maglocistac.rs/natalija-jakovljevic-navijacki-otpad-ponos-majke-srbije/).

Dakle, ne možete vi, gospodo iz Zvezde, kritikovati navijače i rukovodstvo Mašinca, a da prethodno ne osudite „Navijački otpad, ponos majke Srbije“ iz vaših redova. Batalite vi te priče kako je uvek neko drugi kriv za vaše poraze i kako neko ima pik na Zvezdu. Biće da je Zvezda dobila kompleks od Mašinca koji vas ove godine drugi put uzastopno rastura. Prvo u sred Beograda, a sada i u Nišu! Umesto da se ponosite što vas je „napeglao“ tim koji iza sebe ima 24 titule državnog prvaka i 15 titula pobednika Kupa (Zvezda, da vas podsetim, nema nijednu) vi po običaju opet pljujete i širite mržnju i netrpeljivost!!!

Postoji stara izreka: Ko o čemu priča – vojnik o skraćenju, kurva o poštenju…

Reply
Neša M. нов 4, 2015 at 04:52

Чекај, ко је кога вређао у Нишу? Немој да изврћеш чињенице, а да се представљаш као Делија. Фудбалерке Црвене звезде су биле огорчене нерегуларним голом у корист Машинца у 50. минуту и због тога су напустиле терен, а на крају су честитале нишким играчицама на победи. Честитале су тако и Спартаковим фудбалеркама на победи, иако су и на гостовањима у Суботици годинама вређане и третиране као најгори непријатељ. Као што рекоше из клуба на овоме се неће завршити. Мој лични утисак је да је Звезда трн у оку многима и по правилу су то невероватни србомрзци којима би било забрањено да раде у фудбалу да су на одређеним функцијама праве патриоте, а не сумњиви ликови са гомилом путера на глави.

Reply
ZerDelija нов 4, 2015 at 10:32

Ja ne izvrćem činjenice nego ukazujem na nedoslednosti i izvesne insinuacije u gornjem tekstu. Nisam želeo da govorim ni o Mašincu, niti o Spartaku kojega stalno spominjete, samo sam pokušao da dokažem svoju tvrdnju i zato sam zalepio link. Takođe, ako pažljivo pročitate moj prvi komentar, zapazićete između redova da niko nije bezgrešan, a naročito ne jedan deo Zvezdinog rukovodstva. Vi u tekstu ničim ne dokazujete svoje optužbe na račun Mašinca, a zašto bih ja, ili bilo ko drugi, verovao tek tako na reč, pogotovo kada znam za neke drugačije slučajeve i događaje gde su baš Zvezdaši bili inicijatori i kreatori ružnih događaja?
Čak i pod pretpostavkom da je cela pozadinska priča sa utakmice u Nišu istinita, nije ni moralno niti istinito da su „Neizlečivi kompleksi i mržnja kumovali porazu Zvezdinih fudbalerki“, kako stoji u naslovu! To je suviše tendenciozno! Zašto to činite? Zašto širite zlu krv, mržnju i netrpeljivost među klubovima?! Zašto mešate fudbalerke u nečije prljave rabote, kada one nisu „ni luk jele, ni luk mirisale“?
Kažete i sami da su devojke pružile ruku i čestitale protivnicama. Priznajem da je to sportski i da tako treba učiniti jer je svaki poraz sastavni deo nečije pobede. Mašinac je bio bolji, pobedio je, i zaslužio je čestitke i tu je cela vaša priča trebala da bude završena…

Nažalost vi nikako da se „spustite na zemlju“. Alo, bre, shvatite već jednom da ŽFK nije isto što je „muška“ FK Crvena zvezda koja je ponos Srbije i koja sa dve zvezdice iznad grba zaslužila najveće poštovanje. ŽFK Crvena zvezda nema nijednu osvojenu titulu prvaka i ona za sada nije, niti može biti nekakav reper, da ne kažem veličina. Sa druge strane Mašinac ima 24 titule državnog prvaka i sama ta činjenica zaslužuje malo više poštovanja!

Reply
zoki cacak c нов 3, 2015 at 07:35

Ko vodi Niški fudbal?Lalović vređan sa Borce ko da je nije igrao u Nišu.Sada ovo sa ŽFK Crvena Zvezda!Ko je taj sudija i ZAŠTO?

Reply

Leave a Comment