Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда разбила Партизан!

Црвена звезда убедљиво је савладала Партизан у 8. колу АБА лиге и тако се вратила у врх табеле, а противника закуцала за само дно.

На крају је било 92:77, уз фантастичну другу и четврту четвртину. Наш тим је имао чак шест „двоцифрених“ играча, а све су одушевили Квинси Милер и Владимир Штимац. Црвено-бели могли су да славе и убедљивије, али су свесно спустили гас у финишу утакмице и испустили предност од више од двадесет поена.

  1. коло АБА ј.т.д. лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ПАРТИЗАН НИС 92:77 (13:24, 32:16, 23:20, 24:17)

Хала Пионир

Гледалаца: 3 836

Судије: Белошевић, Јурас, Кољеншић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Ребић, Томпсон 2, Мекел 12п, 6ск, 9ас, Лазић 14п (4/5 за три), Симанић, Тејић 11п, 3ск, 3ас, Симоновић 6п, Гудурић 10п, 2ск, Јовић 2ск, 2ас, Милер 17п (7/13 из игре), 4ск, Цирбес 7п, 2ск, Штимац 13п, 9ск. Тренер: Радоњић

ПАРТИЗАН НИС: Цветковић 14, Аранитовић 19, Џонс 12, Маринковић, Витковац 9, Ђумић 5, Перовић 4, Магдевски, Андрић 3, Милутиновић 7, Врабац, Анђушић 4. Тренер: Божић

 

Звезда је лошије ушла у утакмицу, па је након десет минута Партизан имао +11 (24:13), уз четири погођене тројке. Цирбесу није ишло, Томпсона није било у игри, па није постојао играч који ће покренути црвено-беле.

Звезда је одиграла четвртину без грешке и за десет минута постигла дупло више поена од противника. На крају је било 45:40 (у овом делу игре 32:16). Милер и Штимац су покренули екипу невероватном енергијом, коју је препознала и публика.

Црвено-бели су у трећем делу игре повећали предност, која је након тридесет минута износила осам поена (68:60). Милер је због проблема са личним грешкама мало играо, али је поново био запажен, док је поново одличан био Штимац.

У четвртој четвртини, наш тим је кренуо фуриозно и великом серијом дошла до +22, а Лазић није промашивао. До краја, шансу су добили и Ребић и Симанић, а наш тим спустио гас и дозволио ривалу да доживи колико-толико пристојан пораз.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (24:17)

Звезда је последњи период отворила серијом 7:0 и поенима Цирбеса, Лазића и Меклеа дошла до максималних +14. Лазић је наставио да терорише противника и погодио још једну тројку, своју трећу, за великих седамнаест разлике и својих 14 поена.

Наш тим је на средини последње четвртине имао великих +22 (87:65). Ипак, до краја су наши момци спустили гас, па је завршено са +17.

3/4 (23:20)

Звезда је након равноправне борбе на почетку другог дела успела први пут да стигне до +7 (54:47). Убзо након тога, Гудурић је кренуо у продор и погодио уз фаул, за +11 (61:50) на 04:11 до краја трећег периода. Покушао је наш тим да повећа предност, али црно-бели нису дозвољавали то и одржавали су заостатак од седам до десет поена.

На крају овог дела игре Звезда је дошла до +8 (68:60).

2/4 (32:16)

Оно што је Партизан урадио у финишу прве, Звезда је на старту друге четвртине. За нешто више од два минута, преко Милера, Штимца и Мекела, црвено-бели су направили серију 8:0 и смањили заостатак на свега три поена. Божић је морао да затражи тајм-аут.

И после тога настављена је серија Звезде, која је преко Милера могла до вођства, али је Милер промашио два бацања. Ипак, одмах након тога, Американац који је за неколико минута постао љубимац публике постигао је тројку за +2 (26:24). Први поен за госте постигао је Аранитовић на 06:16 до полувремена и изједначио, прекинувши серију нашег тима од 13:0.

Ипак, наш тим је наставио да погађа, Милер је био непогрешив и подизао публику на ноге, па је било и плус пет (33:28). Ипак, пробудили су се гости и користили брз излазак из бонуса црвено-белих, па су упели поново да поведу, са линије пенала.

Симоновић је потом везао три пенала и изједначио (36:36), а затим погодио и тројку. До полувремена наш тим је направио разлику од пет поена, па је завршено резултатом 45:40.

1/4 (13:24)

Све поене гостију у прва четири минута постигао је новајлија Џонс, док је Звезда уз неколико промашаја и изгубљених лопти погодила преко Мекела и Цирбеса (4:4). На половини првог дела игре резултат је 8:7 за Звезду, а четири поена везао је Тејић.

Након тога, уследила је серија гостију 10:2, преко Џонса, који је сјајно почео меч, Милутиновића и Аранитовића. Партизан је погодио чак три тројке из четири покушаја, у раној фази меча, па је Радоњић морао да затражи тајм-аут.

Након тога, Партизан је додатно увећао предност. На крају десет минута, гости су имали предност 24:13.

————–

НАЈАВА МЕЧА

У 8. Колу АБА ј.т.д. лиге, кошаркаши Црвене звезде Телеком дочекују Партизан НИС и желе да забележе другу везану победу и приближе се водећој Будућности, односно изједначе са Мега Лексом. Гости су на дну табеле, са Сутјеском и Тајфуном, са скором 2:5 и без победе на гостујућем терену у досадашњем делу сезоне.

Биће ово први вечити дерби након финалне серије домаћег шампионата, у којој је Звезда славила са 3:1 и освојила титулу.

 

Повезане вести

6 comments

Mississauga нов 3, 2015 at 20:39

„Razbili“smo najslabiju ekipu ABA lige. A sta cemo sa Fenerom ?
A ti Pero , osim sto si zaposlen kao Covicev BOT , imas li jos neku „funkciju“?

Reply
miroljubmiki12 нов 3, 2015 at 20:03

simonovic dao 3 slobodna bacanja i trojku preko ruke od tablu znaci dao 6poena ah ne 0!!!

Reply
ShoNe нов 3, 2015 at 19:00

Ili se premalo ocekuje od pojedinih igraca ili imaju netaskidive ugovore. Ili se previse ocekivalo od Morisona, Almonda, Shilba, Skorcijanidisa, pa smo ih se odricali u toku sezone i redovno oslabljavali ekipu.
Ako se od Jovica ocekuje da lose igra, da gubi vise od 5 lopti po utakmici, da ne moze nista da pogodi, onda on lepo radi to sto se od njega ocekuje i treba ga zadrzati.

Reply
Andrej нов 3, 2015 at 18:51

Seća li se neko svih onih pljuvačina po Cveletu? A danas i uopšte od početka sezone izgleda da je on izmislio košarku za sve naše plejmejkere zajedno, kako prodorima, asistencijama tako i šutem, a sve „samo“ zato što je dobio šansu da igra u kontinuitetu…

Reply
Pera нов 3, 2015 at 20:05

Nisi druže u pravu. On je igrač koji mnogo davi loptu i igra pleja kao pre 20 godina. Plej mora da misli brzo i deli lopte. Pokazali su naši plejevi u drugom poluvremenu kako se igra. Problem ove ekipe je što je kao na početku priprema. Igrači se tek upoznaju a moje je mišljenje da Tompsona treba spasiti i pronaći mu neki drugi angažman. Njemu ne ide i neće ići. Bravo za kapitena Lazić je napravio razliku iako su reporteri potencirali Kinsija koji je takodje odigrao maestralno. Mnogo je bre grča u igri ovog tima, imamo idealnu postavku da igramo tranziciju posle dobre odbrane ali mi uporno idemo na pozicioni napad. Kad krene bar dva igrača šut mi igramo mnogo rasterećenije i onda se vidi da ovaj tim ima materijala koji treba samo posložiti. Tejić izuzetan u protrčavanjima i ulazima ali stoji da mora bolje igrati ledjima prema košu, ja mislim da je tu samo pitanje trenutka kada će se osloboditi straha od povrede i krenuti da igra na svom nivou. Povreda je poljuljala samopouzdanje. Očekujem više od Jovića koji je danas bio u drugom planu. Petice odlične pogotovo Štiki koji je napravio razliku pod košem sakupljanjem otpadaka. Simon i pored dobre volje na osrednjem nivou. Uz punu Arenu očekujem u petak spektakl iz koga mi izlazimo kao pobednici. Lepo nam je Partizan poslužio za podizanje morala u ekipi, hvala im na tome. Pa nismo mi džabe komšije.

Reply
kastiljo нов 3, 2015 at 21:18

Cvele se zaglavio tamo gde nije smeo da se zaglavi a to je prelaz iz talenta u kvalitet,cvele ima 23 godine a on i dalje igra kao da mu je 16…Previse je mekan on za tu poziciju,to sto je uvalio 14 poena ne znaci nista,a pritom je barem polovinu dao sa linije penala…Ako je imao 2 asistencije ubi me,plej mora da ima barem 5-6 asistencija po utakmici,nije njegovo da daje poene u toj meri u kojoj mora da razigrava saigrace…Imao je jedan prodor,bukvalno jedan i to je sve sto smo videli,trojke 1-4 sto nimalo impresivno nije…Budimo realni,decko je prosek,mali rebic ce izrasti u boljeg pleja.

Reply

Leave a Comment