Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мијаиловић: Озбиљан проблем, чинимо све да га решимо

Мало по мало, у Црвеној звезди ниче проблем, иако је претходних пун кофер. Ни фантастични резултати, серија победа, одлична игра и непобедивост на домаћем тлу нису довољни да се крене у реализацију проблема.

Председник Светозар Мијаиловић говорио је у интервјуу за Новости о финансијским проблемима, а мини интервју преносимо у целости.

Довођење тренера Миодрага Божовића, формирање веома добре екипе пашће у воду уколико Црвена звезда не пронађе пет милиона евра до марта и не реши евро-лиценцу. Божовић је отворио питање пара, играчи играју (и помало гунђају) иако касне плате, црвено-бели ни репрограм за струју нису могли да плате на време, па су прекјуче остали на кратко у мраку.

Проблем је озбиљан, ми све чинимо да нађемо решења – не крије, у разговору за “Новости”, председник Светозар Мијаиловић. – Оставићете ми за право да финансијске детаље задржим као пословну тајну, али чињеница је да нам новац за актуелно пословање односе стари, наслеђени дугови, па смо стално у дисбалансу. Ова управа нема више где да штеди, ни један једини динар се не троши мимо преких потреба, сви запослени у клубу су хероји јер није лако радити ваљано и предано, а да вам се дугују четири плате.

Спортски сектор постиже изузетне резултате, руши рекорде, али су и Божовић и играчи скренули пажњу јавности на проблем.

И не треба бежати од тога. Напротив, ситуација у Звезди је крајње озбиљна, усуђујем се да кажем да може бити и драматична, уколико не решимо проблем кредитним програмом који још није реализован. Тачно је да су играчи од почетка сезоне добили 900.000 евра на конто плата и премија, али је тачно и да им се дугује још новца. Тачно је да дугујемо и клубовима, Јагодинци су рекли колико и кад би требало да им платимо, али исто тако постоје и друга потраживања која нас притискају. Ситуација је комплексна, ми смо на Скупштини презентовали програм, али су летос одређена дешавања тај исти програм зауставила. Поготово је на то опомињао генерални директор Звездан Терзић који је изгарао и изгара за петорицу у овом периоду, како би се обезбедило какво-такво нормално функционисање клуба.

Док овај део управе који је остао после августовских турбуленција ради свој посао и чини све да стабилизује клуб, Мијаиловић поносно истиче:

Пуно ми је срце што се медијска слика о Звезди променила. Што су у центру пажње наш тренер и играчи, што су Божовић, Грујић, Катаи, Срнић, Вијеира, Ибањез и остали фудбалери тема дана због голова, игре, понашања а што су наши проблеми све ређе ударне вести – завршава Мијаиловић.

НОЋНИ МЕЧ 800.000 ДИНАРА

ЦРВЕНА звезда је направила репрограм дуговања за струју са ЕДБ (39,5 милиона динара), а планира и да кад може игра у дневном термину како би уштедела само за струју 800.000 динара по мечу!

Тачно толико кошта само електрична енергија и кад бисмо причали само на основу математике и економских рачуница, одавно бисмо играли само дневне мечеве. Кад говоримо о утакмици под рефлекторима не треба да заборавимо да су трошкови дуплирани јер последњи тренинг одржавате у време одигравања сусрета – појашњава Мијаиловић.

Клуб жели да до краја јесени игра само од 13 или 15 часова, али не може ту одлуку да донесе сам:

На то утичу и остали фактори. Пре свега спонзорски уговор са “Ареном спорт”, али и захтеви навијача из унутрашњости. Ми имамо јаку подршку из целе Србије, причали смо са навијачким групама и још увек тражимо право решење.

Утакмица са Металцем по одлуци ТВАрена и Заједнице игра се у суботу од 18.00.

Повезане вести

2 comments

dejo нов 4, 2015 at 21:13

Potrebno je da se ove vodjama sa sjevera zabrani pristup stadionu nase Crvene Zvezde upravo nase Crvene Zvezde i da posle toga jedna kompanija ili vlasnik kupi nasu Crvenu Zvezdu ,sve drugo vodi ka nestajanju nase Crvene Zvezde sadasnja upravo nase Crvene Zvezde

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга нов 4, 2015 at 09:27

Где су сад самозване вође навијача да реше ове огромне финансијске проблеме?!
Увек сам и без њих знао како да навијам за свој вољени клуб. И они ми нису потребни да и сад долазим на сваку утакмицу и да са пријатељима навијам за нашу ЗВЕЗДУ!.

Такозване вође навијача и они који су уз њих су углавном из криминалног миљеа и са пребогатим досијеима о криминалним радњама и сад бих као требао да њих слушам и да ми они буду неки узор!?
БОЖЕ МЕ САЧУВАЈ таквих типова.

Но, поента је у следећем. Растерали су управу и многе познате људе из Звезде који су како тако обезбеђивали паре и доводили спонзоре. А шта је сад? Сад је хаос и свако то зна и без одлазећег председника Мијаиловића.

Reply

Leave a Comment