Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле на тешком испиту у Крагујевцу

Кошаркашице Црвене звезде добро су стартовале ове сезоне и тренутно држе друго место на табели са скором 3-1, а у 5. колу шампионата Србије очекује их тешко гостовање против крагујевачке Шумадије. Меч се игра у суботу од 17 часова у дворани “Гордана Богојевић“.

Бројни мечеви су иза екипе Драгана Вуковића у претходном периоду и да није било пораза на гостовању против Спартака могли бисмо рећи да је сезона фантастично почела, али и овако није лоше. Тријумфом против Новосадске ЖКА (64:52) у минулом колу наш најтрофејнији клуб се вратио на победнички колосек. Блистала је Снежана Богићевић, а велику подршку пружиле су јој Милица Бојовић, Мина Ђорђевић, Катарина Зец и Александра Катанић. Дебитовале су Јелена Ћирић и Снежана Чолић од којих се тек очекују врхунске партије, када се још мало уиграју са екипом. Стартовала је и кадетска лига у којој је Звезда кренула убедљивим тријумфом против Партизана 1953 резултатом 76:31, док су у ревијалном мечу у Зрењанину црвено-беле савладале први тим Партизана 1953 резултатом 81:66. У кадетској лиги блистала је Ивана Катанић са трипл-дабл учинком од 14 поена, 12 асистенција и 10 украдених лопти, а три скока су јој недостајала за квадрипл-дабл, што се изузетно ретко постиже у кошарци уопште. Невена Наумчев и Мина Ђорђевић биле су врло запажене и носиле екипу ка тријумфу, тако да некадашњи првак Европе сада има знатно већи ростер који на крају може донети превагу у многим важним сусретима.

Снежана Богићевић и Катарина Зец су на све четири лигашке утакмице ове сезоне имале двоцифрен учинак у поенима, док је Мина Ђорђевић три пута стигла до дабл-дабл учинка. Снежана је сада први стрелац екипе са просеком од 14,8 поена по утакмици, по чему је на 10. позицији у првенству. На индивидуалним листама високо се котира и Мина Ђорђевић, која је трећи скакач и други блокер лиге са 10,5 скокова и 1,5 рампи по мечу, док је Александра Катанић осми асистент и пети крадљивац лопти са просецима од 4,5 успешних додавања и 3,3 украдених лопти.

Шумадија тренутно има скор 2-2, али традиционално много боље партије пружа на домаћем терену. Плејмејкер Јелена Ћулафић најбољи је стрелац крагујевачког тима са 14,8 поена у просеку, а двоцифрене просеке имају и Александра Катић (13,8 поена), Јелена Првуловић (12) и Кристина Милошевић (11,5). Милена Лаковић је најбољи скакач тима са 6,8 ухваћених лопти, док је Јелена Првуловић први асистент са 4,7 успешних додавања.

Црвена звезда је у предности под кошем, јер је далеко боља скакачка екипа. Црвено-беле имају и знатно бољи шут за два поена, више украдених лопти, али су на страни Шумадије бољи проценти шута са линије слободних бацања и за три поена у чему су најбоље у лиги са 37,7 одсто. Оба тима спадају међу клубове са већим бројем изгубљених лопти. Звезда би агресивнијом одбраном морала да поремети Јелену Ћулафић, Јелену Првуловић, Кристину Милошевић и Марију Мршић, које имају високе проценте шута за три поена, а то је велика претња на путу до четвртог тријумфа.

                           Шумадија – Црвена звезда

                            5. коло првенства Србије

                           Субота, 7. новембар 2015.

           Крагујевац – Дворана “Гордана Богојевић“, 17:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment