Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: ВаЛеПа – Црвена звезда, први меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ

Почињу европска искушења и за наше одбојкаше. Црвено-бели се поново неће такмичити у Лиги шампиона, пошто су још једном одустали од овог такмичења, али ће за разлику од претходних сезона, учествовати у Купу ЦЕВ, другом по рангу европском такмичењу. Противник у шеснаестини финала овог такмичења биће им финска екипа ВаЛеПа из Састамале.

Црвена звезда се након два пораза на отварању сезоне одличном партијом реванширала Војводини за пораз у Суперкупу Србије, па су наши одбојкаши у добром расположењу отпутовали у Финску. Интересантно је да се наша екипа и претходне две сезоне састајала са финским екипама – Хурикани Лоима и Лоиму Раисио, и била успешна против обе екипе. Надамо се да ће се успешан низ наставити, а то свакако неће бити лако. ВаЛеПа је састављена углавном од домаћих играча, махом репрезентативаца, а у тиму су и два Украјинца, као и један Белорус. Тренер црвено-белих, Драган Кобиљски, очекује тешку утакмицу, а његову изјаву преноси званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„То је екипа која је изузетно квалитетна, попуњена са неколицином финских репрезентативаца на свим позицијама и три интернационалца, из Украјине и Белорусије. Ту је и један играч који је прошле године играо против нас у Купу изазивача за финску екипу Лоиму. Нису нам непознаница и свесни смо да су изузетно квалитетна екипа с којом ћемо имати веома тежак дуел.“

Тежак меч очекује и капитен Звезде, Максим Буцуљевић:

„Идемо са десет играча и нећемо моћи тамо да тренирамо пуно. На нама је да остваримо што бољи резултат у Финској. Биће нам изузетно тешко, али ћемо се потрудити да што дуже останемо у Европи, као што то чинимо сваке године, захваљујући и Клубу који се бори да играмо европске утакмице које нама играчима доста значе. Постараћемо се да што дуже опстанемо у Купу ЦЕВ-а да би имали што више квалитетнијих мечева.“

ВаЛеПа има два трофеја првака Финске у својим витринама, из 2012. и 2014. године. Клуб из Састамале је ове сезоне одлично стартовао у шампионату финске, и забележио шест победа у првих шест кола. Ипак, пред дуел са Звездом, поражени су у седмом колу од актуелног шампиона, екипе Тикерита.

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду.

Уколико Црвена звезда успе да елиминише још једну финску екипу, у осмини финала ће играти против победника дуела Антверпен (Белгија) – Фоиникас Сирос (Грчка), док ће у случају пораза црвено–бели такмичење наставити у шеснаестини финала Купа изазивача против победника двомеча II кола овог такмичења: Анортозис Фамагуста (Кипар) – Хапоел Кфар Саба (Израел).

Идемо до нове победе!

Шеснаестина финала Купа ЦЕВ:

ВаЛеПа – Црвена звезда,

Дворана: „Вексве Арена“, Састамала, среда, 04. 11. 2015. године, 17:30h

Повезане вести

Leave a Comment