Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Штимац: „Сваки центар би пожелео Маркуса, невероватан играч!“

Vladimir Stimac, Crvena Zvezda - Player Spotlight - Welcome to Eurocup

У Црвену звезду се након неколико месеци враћа први плејмејкер прошле сезоне Маркус Вилијамс. Новајлија Владимир Штимац чуо је само добре стваро о Маркусу.

„Чуо сам феноменалне ствари о њему, сваки центар пожелео би таквог плеја. Слушао сам о њему и у Уникахи, био је у Малаги годину пре мене. Кажу да је невероватан играч“ рекао је за „Новости“ Штимац који се потом осврнуо на победу над Партизаном.

„Нама је та победа била важна за самопоуздање, да се Квинси и ја уведемо у игру. Нас двојица смо у мечу са Химкијем чак и сметали на терену. Пред нама је још седам месеци такмичења, дуг је то период. Људи у Србији су нестрпљиви, али мислим да ће Звезда постићи исто што и прошле сезоне“.

Следи меч са Фенером.

„Имају проблема, много је звезда у тиму, што им не даје континуитет у игри. У неким тренуцима не зна се ко шта ради на терену. Међутим, то је тим с најбољим тренером у Европи, са играчима као што су Калинић, Богдановић, Датоме, Антић, Удох који је дуго играо у НБА, о Веселом да не причамо. Мали Диксон је опасан, играо сам против њега у Турској, Слукас је освајач Евролиге… Са друге стране, наш велики плус је то што играмо у „Арени“, у Београду смо тотално другачија екипа него на гостовањима, а прижељкујем да такви будемо и ван наше куће.“

Квинси Милер је дебитовао у Пиониру.

„Није он навикао на ту атмосферу. Рекао ми је да је играо у Америци пред 70.000 људи, а ја покушао да му објасним да је 3.800 у Београду тотално другачије од тога што је доживео у Америци, где је атмосферна позоришна. Рекао сам му и да на овом дербију није било толико навијача као на неким ранијим, али да се добро спреми за „Арену“. Он се и пред 3.800 људи бацакао више него ја, не знам како ће то изгледати против Фенера.“

Победа над Фенербахчеом је могућа?

„Зашто да не. Не би требало много да се прсимо, али могућности су велике пред нашом публиком.“

Повезане вести

1 comment

pera нов 5, 2015 at 21:11

Lepo reče Štimac da se ne prsimo nego da zapnemo i odigramo svih 40 minuta aktivno i ambiciozno pa šta bude nek bude. Ko ne veruje u pobedu ne mora ni da igra ni da gleda utakmicu. Ako Arena odlučuje pa da je sutra napunimo.

Reply

Leave a Comment