Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти данас против Јадрана, у недељу против Југа

Ватерполисти Црвене звезде у оквиру 6.кола Регионалне лиге дочекују Јадран Царине из Херцег Новог. Меч се игра на базену на Бањици, са почетком у 21 час.

Када би неко у последње три године бележио успехе и дешавања у ватерполу, у Србији, настао би одличан филм. Нови проблем је искрсао пред утакмице 6.кола Регионалне лиге. Обзиром да је базен на Бањици једини на којем могу да играју утакмице Партизан и Црвена звезда, базен на Кошутњаку се користи за тренинге, мало је фалило да не остане ниједан, у земљи актуелног првака Европе и света, организатора Европског првенства и вишеструког шампиона Европе и света. Пукла је водоводна цев, која ипак санирана, мазут је стигао, испуњени су услови, па ће оба тима изаћи на мегдан у петак и недељу.

Црвено-бели су након две стартне победе (Раднички, Војводина), забележили три узастопна пораза (Приморје, Младост, Партизан). Следе две утакмице против две првопласиране екипе и објективно много квалитетнијих ривала. Јадран се налази на другом месту, одмах иза Југа. једини пораз су доживели од Приморја. Новљане предводе талентовани Алекса Укропина, који је један од најбољих стрелаца лиге са 12 голова, просек 2 гола по мечу и искусни Никола Јановић. Екипа коју предводи Владимир Гојковић је састављена углавном од изданака из сопствене школе – уз Укропину и Јановића, ударне игле су Попадић, Видовић, Пјешивач, Москов, уз појачања из Војводине, центар Мирослав Ранђић и Алекса Петровски.

Јадран је екипа која је после Југа упутила највише удараца на гол, а после неприкосновених Дубровчана и Приморја, Новљани су трећи најефикаснији тим лиге. Црвена звезда је сушта супротност. Најмање упућених шутева на гол у лиги и после Војводине најнефикаснија екипа, уз други најслабили проценат ефикасности (22.1%, 22/127). Све осим пораза био би велики успех за црвено-беле. Црвена звезда се тренутно налази на 5.месту са 6 бодова из 5 утакмица.

Меч против Југа се игра у недељу (20.45), а ТВ Арена неће преносити ниједан дуел српских екипа данас, иако и у Новом Саду играју Војводина – Раднички.  На програму је пренос из Загреба (Младост – Морнар), док је за недељу заказан директан пренос Партизан – Jадран. Да поновимо, у земљи актуелног првака Европе и света, организатора Европског првенства и вишеструког шампиона Европе и света.

Звездаши, ко може правац Бањица. Уколико због кошарке не можете данас, недеља је слободна. Дајте свој допринос.

Повезане вести

Leave a Comment