Moja Crvena Zvezda
КошаркаТрансфери

Morison iz Lejkersa u Zvezdu

Adam Morison

Košarkaški klub Crvena zvezda narednih dana dobiće veliko pojačanje u liku dvadesetsedmogodišnjeg Adama Morisona.

Morison igra na poziciji krila, visok je 203 cm, a 2006. godine bio je treći pik na NBA draftu. Odlikuju ga izvanredne šuterske sposobnosti. Adam Morison je karijeru započeo na Gonzaga univerzitetu, a profesionalnu karijeru započeo je 2006. godine u ekipi Šarlot Bobketsa. Od 2008. godine nastupao je u dresu LA Lejkersa, gde je u društvu Kobija Brajanta i Pau Gasola osvojio i dva šampionska prstena. Interesantan je podatak da ga je Šarlot trejdovao 7. februara 2007. godine zajedno sa Šenom Braunom u „Jezerdžije“ u zamenu za nekadašnjeg košarkaša našeg kluba Vladimira Radmanovića.

Adam Morison je bio član svih mlađih selekcija SAD, a bio je i u trening kamu SAD-a koja se spremala za SP 2006. godine u Japanu, ali nije uspeo da se izbori za mesto u američkoj selekciji. U dosadašnjoj karijeri Morison je odigrao 163 meča u NBA ligi.

Повезане вести

6 comments

Uliks сеп 10, 2011 at 17:56

Kada je izasao na draft bio je veliki potencijal. U prvoj sezoni nije bio tako los kada je igrao kao ruki za Charlott Bobcatse, provodio je na terenu oko 30 minuta i imao oko 12 poena po utakmici, 3 skoka i 2 asiste i odigrao je 78 od 82 utakmice. Sledece sezone forma mu je neocekivano pala, a onda i povreda tako da se vise nije vracao u dobru igracku formu. Ako se oporavio i usao u formu bice veliko pojacanje za Zvezdu na mestu SF, ali ako nije, onda bolje i da ga ne dovode.

Reply
Uliks сеп 10, 2011 at 17:59

Jos bih dodao da je bio daleko od igre jednog Josha Childresa (u Atlanti prije dolaska u Evropu igrao zapazenu ulogu) koji je igrao u Olimpijakosu, a opet nije uspeo da sa Olimpijakosom parira Panatinaikosu. Nadam se da sa Morrisonom ako dodje nece biti isti slucaj.

Reply
peci123 сеп 10, 2011 at 17:13

sama cinjenica da je igrao u nba sve do ove sezone govori nam da je veliko pojacanje!!!! uostalom pokazace to na parketu …. mislim da imamo dobar tim za ovu sezonu u odnosu na prosle nekolike…bar imamo sistem rada u klubu i sve se nekako stabilizovalo….

Reply
Ncssczv сеп 10, 2011 at 16:50

Niste mogli ozbiljniju sliku naci 😀

Reply
Tomo Karadza сеп 10, 2011 at 16:52

Mozda covjek nema ozbiljniju sliku 😀

Reply

Leave a Comment