Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатЖенски фудбалФудбал

ŽFK Crvena zvezda – ŽFK Mačva 14:0

CZ-Macva statistikaŽFK Crvena zvezda – ŽFK Mačva  14:0

Stadion: Marakana

Gledalaca: oko 400

Strijelci: Damjanović 5, Dobrosavljević 3, Pavlović 2, Šaponjić, Popov, Bobić, Ilić

ŽFK Crvena zvezda je ostvario novu pobjedu u Prvoj ligi Srbije. Pred nešto više od 400 gledalaca na Marakani, crveno-bele „jele” su ostvarile najveću zvaničnu pobjedu ove sezone protiv Mačve. Rezultat je bio 14-0, a na utakmici su po golovima prednjačile Jovana Damjanović sa pet golova i Aleksandra Dobrosavljević sa tri.

Fudbalerke u crveno-belom su povele već u prvoj minuti golom Mimice Pavlović, da bi pojačanje iz Islanda, Indira Ilić u četvrtom minutu povećala prednost na 2-0. I nakon vodstva, Zvezdašice nisu prestajale napadati.  I dalje su crveno-bele pravile priliku za prilikom, većinom preko Dobrosavljević koja igra na desnom beku. Nakon velikog promašaja Pešićke, Jovana Damjanović je preuzela stvar u svoje ruke i počela davati golove. Prvo je u 15. minuti nakon lijepe akcija dala gol, da bi onda tri minute kasnije ponovo pogodila mrežu Mačve nakon solo prodora. U 22. minuti trener Stojanović je bio prisiljen da iz igre izvede uplakanu Andrijanu Pešić, koju je zbog povrede zamijenila Sara Šaponjić. ŽFK Crvena zvezda je u nastavku spustila malo tempo, ali su fudbalerke Mačve i dalje prelazile centar u rijetkim prilikama. U 38. minuti Šaponjić, koja je ušla nedavno u igru, povećala je prednost Zvezde na 5-0. Sa tim rezultatom fudbalerke oba tima su otišle na predah.

Drugo poluvrijeme je počelo isto kao i prvo.Visok presing Zvezde nije dozvolio Mačvankama da pređu 30 metara od svog gola. Nakon jedne oduzete lopte blizu šesnesterca, Damjanović je poslala loptu na drugu stranu za Dobrosavljević, koja je lijepo prihvatila i potom sprovela u mrežu. Nakon drugo vremena fudbalerke Mačve su prešle pola centra i izborile svoj prvi korner. Nakon što su Mačvanke izvele korner, fudbalerke u crveno-belim dresovima su odigrale sjajnu kontru i preko Damjanović u 57. minuti došle do sedmog gola. U 60. minuti Mačvanke su napravile indirektan udarac na šest metara od svog gola. Fudbalerke Zvezde su dva puta dale gol, ali oba puta je sutkinja poništavala golove. Nakon trećeg izvođenja lopta je izbačena na ivicu šesnesterca, gdje ju je spremno dočekala Ana Popov i vratila nazad u mrežu Mačve. Nakon toga u periodu od 66. do 68. minute golove su dale Pavlović i Dobrosavljević, te su tako povećale prednost na 10-0! U 71. minuti iz igre je izašla Ivana Erac, a nju je zamijenila Dragica Jovanović. Samo minutu kasnije Aleksandra Dobrosavljević je postigla svoj treći, a Zvezdin 11 gol. U 74. minuti trener Zvezde je izvršio još izmjenu. Umjesto Ane Popov u igru je ušla Jovana Milinković. Nedugo nakon što je ušla, Milinković je imala priliku iz koje je pogodila stativu. U 78. minuti svoje mjesto na terenu Marijana Teodosijević je ustupila Mariji Petrović. Par minuta nakon što je Petrović je uzela loptu na lijevoj aut liniji i dodala je do Jovane Damjanović, koja se lako riješila jedne protivničke fudbalerke i rutinski ubacila loptu u gol u 82. minuti. U 86. minuti Ivana Bobić je svoju odličnu partiju krunisala golom nakon odlične saradnje sa Damjanovićevom. Već u sljedećoj minuti obje ekipe su imale prilike koje nisu realizovane. U 91. minuti opet smo vidjeli malu čaroliju Damjanovićeve koja je dala svoj peti gol, i tako postavila konačan rezultat 14-0.

BRAVO FUDBALERKE!

Повезане вести

16 comments

Dousnica сеп 11, 2011 at 02:31

BTW, vecina devojki koje igraju za Crvenu Zvezdu LASK, navijaju za Partizan, cisto da se zna. A i klub iz koga je nastala Crvena Zvezda a to je LASK se jako dugo „lizao“ sa FK PArtizanom u nameri da ih oni fuzionisu zbog sto gore neko pomenu zakona koji je UEFA propisala da svaki muski FK koji hoce u EU mora da ima i zenski FK. Dugo su se lizali zbog daleko bolje finansijske FK Partizana ali je Partizan to ostavio za neku narednu godinu. Inace u ekipi ima jako kvalitetnih fudbalerki sa jako velikim potencijalom pre svih: Bobic,Popov,J. Damnjanovic, Mijatovic. A inace je zenska liga presmesna, nesto ozbiljniji su Spartak pocevsi od prosle godine, Masinac i Napredak.

Reply
Veljko сеп 11, 2011 at 01:59

hahaha kako proslavljaju golove,svaka čast!
SAMO NAPRED DEVOJKE,DO TITULE!!!

Reply
k1ng сеп 11, 2011 at 00:01

Ovaj golman je kao na PES-u kada igram na Amater 😀

Reply
Теша_Делија!!! сеп 10, 2011 at 23:41

Devojke igraju prelep fudbal.

Reply
DEJAN сеп 10, 2011 at 23:02

Mislim da bi ovu Damjanovicevu trebalo ubaciti umesto Kaludjerovica XD Salim se malo, stvarno nek se momci ugledaju malo na vas

Reply
gospodin anonimni сеп 10, 2011 at 22:59

mnogo mnogo los golman pogotovo na 3:26

Reply
Теша_Делија!!! сеп 10, 2011 at 23:41

Hahah, matora napravila indirekt. Prvo ove nase izvele na brzaka i dale gol, sudija vratila loptu. Posle one izvedu ponovo, a ovu nasu sto je dala gol niko nije cuvao 😀
I iz 3. puta su konacno dale taj gol

Reply
goran сеп 10, 2011 at 20:15

nije mi jasno samo jedno!???? kakva je ovo maskarada sa zenskim fudbalskim klubom??!?!! ko li je to uopste i izmislio i ko li to forsira zenski fudbalski klub i zbog cega?? neizmerna glupost sa nase strane……..ako se tome i doda to da se recimo ne obraca paznja na zenski kosarkaski klub koji je dotako najnize moguce grane,a koji ima i staz i tradiciju i rezultate,onda po meni ta nasa glupost sa zenskim fudbalskim klubom dobija dodatnu tezinu…….molim sve u S.D.-u da se okanu corava posla i da gledaju da podignu posrnulog giganta u vidu zenskog kosarkaskog drustva,i da ne dozvole da nas svi deru kao da smo neki tamo pocetnici,a ne velikan koji je bio prvak evrope……….to je moje misljenje i voleo bih kada bi neko u s.d-u delio moje misljenje……

Reply
Fudbalerka10 сеп 10, 2011 at 20:35

Muški klubovi koji ne budu imali svoje ženske fudbalske ekipe ne će se moći takmičiti u Evropi….To je UEFA već odavno donela zakon samo što ga niko ne shvaća ozbiljno,ali kada jednu godinu klubovi koji ne budu imali žensku ekipu,a budu ušli u neko evropsko takmičenje neće se smeti takmičiti zbog toga..!

Reply
dexy122 сеп 10, 2011 at 19:51

Devojkama su se svidjali igraci FK Crvena Zvezda poput Kaludjera i slicnih. Napokon imam i ja simpatiju koja igra fudbal. Imam 16 simpatija, ali Jovana Damjanovic mi je nekako bas prirasla srcu.

Zenski fudbal u Srbiji pokazuje samo koliko su devojke u Srbiji lepe. Vecinom su fudbalerke asocirale na muskobanjaste, stokave i ruzne devojke, ali evo gledam ovu utakmicu danas i prosto sam ocaran kako su lepe ove nase fudbalerke. Ne bi mi smetalo da igram s njima malo fudbala(ovo nije metaforicki. Bukvalno bih igrao fudbala s njima 😀 ) . I da…Devojke kad osvojimo titulu, skidate dresove, i prskate se sampanjcem. 😀

Reply
AcaCZV сеп 10, 2011 at 22:48

Na kraju će biti prksanjeeeeee xD

Čestitam devojke 🙂

Reply
Dragan сеп 10, 2011 at 19:50

Svaka cast,samo tako treba da nastve.

Reply
MARKO сеп 10, 2011 at 18:47

Jel prenosio neko ovo ???

Reply
pedja789 сеп 10, 2011 at 19:30

Arenasport

Reply
Vladimir сеп 10, 2011 at 18:40

Svaka cast devojkama! Drazene, strijelci?! Pozdrav

Reply
Dražen сеп 10, 2011 at 18:45

Tekst je napisan ijekavicom ako mislis na to. Zato napisano strijelci umjesto strelci.

Reply

Leave a Comment