Moja Crvena Zvezda
ОдбојкаПрипреме

Seniorke imale prve provere

Ženska seniorska ekipa Crvene zvezde u Bugarskoj je odigrala četiri kontrolne utakmice. Naime, grad Dobrič odakle je Neli Marinova, bivša naša igračica i supruga Dragana Nešić nekadašnjeg Zvezdinog trenera ugostio je Crvenu zvezdu, turski Galatasaraj koji predvodi Nešić a za koji igra Slađana Erić, takođe nekadašnja igračica sa Marakane, te turski Ješiljurt i dva ruska kluba Loko Angoru i Spartak Omsk.

Podmlađeni tim Crvene zvezde je u prvoj utakmici doživeo poraz od Loko Angore 2:3, da bi sutradan pobedio Ješiljurt 3:1. Trećeg dana izabranice Ratka Pavličevića poražene su od Omska 3:1, da bi četvrti susret protiv Galatasaraja odigrale najslabije od svih mečeva i doživele maksimalni poraz 3:0.

Trener Pavličević je posle prvih kontrolnih utakmica novoformiranog tima rekao:

– U četiri dana odigrali smo četiri jake utakmice, što nam je i bilo potrebno kako bismo videli gde se trenutno nalazi naša forma. U Bugarskoj smo imali ozbiljne protivnike, ali Galatasaraj i Omsk su znatno kvalitetniji od ostalih i sa njima je bilo najteže igrati. Igra za ovaj period priprema je bila solidna, ali mislim da je trebala da bude i bolja. Međutim, obzirom da imamo novu ekipu, da igramo sa mlađim i neiskusnijim sastavom u odnosu na pre, ove četiri utakmice su nam dosta značile. Pošto su devojke mlade vidi se da ima prostora za napredovanje i nadogradnju, pa verujem da ćemo u narednom periodu uspeti stvari da dovedemo na najbolji novo kako bismo sezonu dočekali potpuno spremni – kaže Pavličević.

Повезане вести

Leave a Comment