Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице у Панчеву за нове бодове

Одбојкашице Црвене звезде гостују екипи Динама из Панчева у оквиру четвртог кола Суперлиге.

Црвено-беле су до сада забележиле две победе од по 3:1 (против Крагуја и МД Зрењанина), док су са 3:2 изгубиле од Визуре. Седам освојених бодова тренутно је довољно за четврто место, с тим да исти број поена има и трећепласирани Тент.

Екипа Динама постала је редован учесник најквалитетнијег домаћег такмичења, али у последњих пар година немају значајнијег успеха. Прошле године заузели су седмо место, није им био угрожен опстанак, а сличан сценарио може се очекивати и у новој сезони. Јелена Лазић (примач сервиса) је предводник ове екипе и најбољи поентер, док је најбоље прате коректор, Нина Коцић, и кадетска репрезентативка Тијана Стојковић (примач). Дугогодишњи тренер екипе је Александар Владисављев, помоћник Зорана Терзић у женској сениорској репрезентацији Србије. Екипа Динама имала је два изузетно тешка меча у прва два кола – гостовање НИС Спартаку и меч у Панчеву против Јединства из Старе Пазове (порази од 3:1), те су прве бодове освојили прошлог викенда у Крагујевцу (победа над Крагујем од 3:0).

Звезда полако склапа коцкице и прави веома добру екипу. Бојана Миленковић убедљиво је најбољи појединац, Весна Читаковић-Ђуришић показале је колико ће значити младим и неискусним девојкама. Љубица Кецман би тек требало да заигра онако како уме и како је играла у годинама за нама, док Катарина Маринковић и Катарина Чанак показују да се и од њих може очекивати доста. Тренер Бошковић још увек нема све играчице на располагању, јер повреде муче Николину Лукић, Милку Стијепић, Олгу Јејић и Јелену Трнић. Велико појачање Црвена звезда је добила у повратку љубимице и Звездиног детета, Иване Ђерисило.

Утакмица се игра у СХ „Стрелиште“, у суботу 7. новембра, са почетком у 18ч.

Повезане вести

Leave a Comment