Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Тејић: Треба још да радимо и подижемо самопоуздање

После одличне партије у вечитом дербију, крилни центар црвено-белих Марко Тејић, тешко је излазио на крај са горостасима Фенербахчеа. Није млади кошаркаш имао велику минутажу, тако да je за осам и по минута сакупио по два поена и скока:

– Лоше смо отворили утакмицу, после смо у другој четвртини покушали да стигнемо, али са неким офанзивним скоковима то нам нису дали. Већ у трећој четвртини као да су преломили меч и у последњи период игре само су одржавали резултат и на крају заслужено победили.

Било је доста изграђених позиција из којих је Звезда шутирала, али је лопта у неколико наврата излазила из обруча:

– Па добро, јесте тако, али мислим да су они заслужено стигли до победе, јер су имали превише скокова у нападу, одиграли су добру одбрану, а пре свега нисмо могли да бранимо њихов пик и то је нешто што је њима сигурно донело победу.

DSC_0131

Ипак, видео се неки напредак у игри у односу на претходне мечеве у Евролиги:

– Па сигурно да се видео, боље него на претходној евролигашкој утакмици, али треба још да радимо, подижемо самопоуздање у нашој игри и на крају ће то да буде добро. Мислим да сви треба да будемо делимично задовољни и подижемо нашу игру из утакмице у утакмицу, без обзира што смо изгубили. То је Фенербахче, није то мали клуб, јака су екипа, тако да полако… – остао је помало недоречен Тејић, попут целог Звездиног тима у овом мечу, али то је тренутно реалност у односу на екипе највећег квалитета на Старом континенту, а ту свакако спада састав Желимира Обрадовића.

Повезане вести

Leave a Comment