Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Лазић поручује: „Имајте стрпљења, верујте у нас, све ће доћи на своје место!“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком гостују екипи МЗТ – а у Скопљу, у спортском центру “Јане Сандански“, у оквиру 9. кола АБА ј.т.д лиге, у понедељак 09. новембра с почетком у 18 часова.

Након победе у “вечитом дербију“ и утакмице против Фенербахчеа у Евролиги, изабраници тренера Радоњића имају тежак меч регионалне лиге против МЗТ-а у Скопљу у оквиру 9. кола АБА ј.т.д лиге.

Прву утакмицу у оквиру регионалног такмичења Београђани и МЗТ одиграли су у сезони 2013/2014 у Скопљу, а бољи су црвено – бели, резултатом 75:60. Од тог дуела екипе су се састајале још 5 пута, а актуелни шампион АБА лиге славио је још четири пута. У првих 8 кола овогодишњег издања АБА ј.т.д лиге екипа из главног града Македоније има по четири победе и пораза. У последње две рунде регионалног такмичења победили су Цибону у Скопљу, и поражени су од Крке у Новом Месту.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић, добро познаје паркет у Скопљу, и очекује тежак меч, али и победу тима који предводи, без обзира на велику потрошњу на утакмици Евролиге у петак:

„Биће све теже и теже, јер је потрошња тима, уз проблеме које имамо, све већа и већа. Међутим, без обзира на чињеницу да смо одиграли тежак меч против Фенербахчеа, амбиције су нам исте, а то је победа, која нас након јучерашњег пораза Будућности враћа на прво место на табели, што је крајњи циљ. МЗТ је добро састављена и укомпонована екипа. Сигурно ће бити мотивисани да нас победе, и због својих навијача, и зато што им долази Црвена звезда. Морам на крају да се захвалим још једном навијачима на подршци и аплаузу на крају утакмице са Фенербахчеом, и још једном им поручујем да имају стрпљења, да верују у нас, и да ће временом, када се комплетирамо, када нам се врате повређени, и када се уиграмо, све доћи на своје место“ поручио је из Скопља Бранко Лазић.

Тим МЗТ-а ове сезоне претрпео је велике измене, а у дресу, годинама најуспешнијег македонског клуба, наступа и чак 6 кошаркаша из Србије: Љубичић, Дреновац, Мијатовић, Луковић, Немања Протић и Еди Синадиновић.

Екипа Црвене звезде Телеком је у главни град Македоније отпутовала још у суботу увече касним летом из Београда, у недељу ће тренирати у време одигравања утакмице у дворани „Јане Сандански“ , а повратак тима из Македоније је у уторак. Неће бити превише одмора за црвено-беле, пошто је пут за Минхен планиран већ за среду.

Повезане вести

2 comments

nele нов 9, 2015 at 06:33

Pa bio bi red da se vec jednom opasulje! A sto se tice MZT-a i toga sto u tom timu igra cak 6 srpskih igraca sve je odmah jasno – Makedonci su losi u kosarci!

Reply
nebojsa нов 8, 2015 at 15:08

pa hajde vise , proslo je pola sezone , top 16 je najbitniji .

Reply

Leave a Comment