Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице на домаћем терену за пролаз у ЦЕВ Купу

Одбојкашице Црвене звезде очекује реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ, у оквиру кога у Београд стиже екипа Кралово Поле. Црвено-беле су у Брну славиле, пошто су  успеле да направе велики преокрет и од 2:0 дођу до победе од 2:3. Победа од 3:0 или 3:1 доноси директан пролаз у осмину финала.

Чехиње су сигурном игром у првом мечу имале предност од два сета, али су изабранице тренера Бошковића, предвођене Бојаном Миленковић, успеле да се врате и забележе прву победу у Европи у новој сезони. Највише проблема Звезди су правиле Меркова, коректор, и Американка Кеди, средњи блокер, па ће једна од битнијих ствари бити њихово заустављање.

Црвено-беле су од меча у Чешкој забележиле две победе у домаћем шампионату – 3:1 против МД Зрењанина и 3:0 у Панчеву. Бојана Миленковић наставила је са добрим играма и заслужила признање за најбољу играчицу Суперлиге у октобру. У међувремену Звезда је добила још једно појачање, пошто се вратила искусна Ивана Ђерисило. Она и Љубица Кецман немају право наступа на овој утакмица, а од исхода меча ће зависити њихова регистрација за такмичења у Европи.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Црвена звезда ће, уколико елиминише Чехиње, у осмини финала (9. и 16. децембар) играти против победника двомеча Волеј Кениц (Швајцарска) – ХПК Хаменлина (Финска). Уколико не успе да се пласира у осмину финала Купа ЦЕВ, Црвена звезда ће такмичење наставити у шеснаестини финала (9. и 16. децембар) Купа Изазивача 2016, против победника дуела 2. кола: ЦСМ Букурешт (Румунија) – Јединство Брчко (Босна и Херцеговина).

Утакмица је на програму у уторак, 10. новембра у 18ч, у УСЦ „Вождовац“ на Бањици.

Повезане вести

Leave a Comment