Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

„Журнал“: И Ерик Грин жеља Звезде (ВИДЕО)

Према писању „Спортског Журнала“ на листи жеља Црвене звезде налази се и Ерик Грин (24, 191цм), доскорашњи кошаркаш Денвера.

Грин је претходну сезону играо у Денверу, а и ову је у НБА започео за исти тим, али је отпуштен пре шест дана и у потрази је за новим клубом. У НБА је прошле сезоне бележио 3.4 поена за 10 минута у игри, док је сезону раније наступао за Монтепаски и у Евролиги бележио 11 поена, 1.7 скокова и 1 асистенцију по утакмици.

Грин игра на позицијама један и два.

Повезане вести

2 comments

Estrella Roja нов 11, 2015 at 18:09

Treba nam igrač na poziciji 2/3 i to klasičan šuter, makar otpustili Tompsona. Posle jučerašnje revolucionarne odluke o izmeni formata Evrolige borba za osvajanje Abe imaće dodatnu dimenziju. Samo prvo mesto vodi u odabrano društvo, a ako tamo uđemo biće nam rešeni svi finansijski problemi..nije utopija. Predsednik CSKA je izjavio da je od prošlogodišnjeg trećeg mesta u Evroligi njegov klub inkasirao pola miliona evra, podatak za nevericu. Zato će se nagrade učesnicima košarkaškog elitnog takmičenja približiti fudbalskoj Ligi Prvaka. Upravo iz tih razloga ne smemo da spavamo kako nam se ne bi desilo nešto slično kao u fudbalu devedesetih, kada smo posle vrha ubrzo dotakli dno i postali margina Evrope, ne shvatajući tada neophodnost strukturnih promena u klubu zbog čega i danas trpimo, pri tome sankcije nisu izgovor za nesposobnost.
Mislim da će Čović shvatiti problematiku daljeg opstanka kluba, a za to je neophodno sanirati štetu koja je posledica lošeg odrađenog prelaznog roka u kome se htelo uštedeti kojih desetak hiljada evra za igrača, pa su tražena najbezbolnija rešenja, izuzev Sofa za kojeg je plaćen solidan iznos. Na kraju se ta škrtost već sada obija o glavu i plaćamo mnogo više nego što je bilo potrebe, ali nije sve gotovo i moglo bi se završiti povoljno po nas. Problem je što nemamo ni centra. Sofo je otpušten, Nastić skrajnut a Štimac je jedno od najglupljih rešenja od mnogo glupih poteza u prethodnih 10 godina. Ako se Sofo otpuštao trebala je doći adekvatna zamena poput Jelovca, Begića ili nekog igrača tog ranga.
I znam da će mnogi lamentirati za našom decom i da je sada pravi trenutak za njihov razvoj, samo koja je cena takvog promišljanja?.Moj stav je da ako ove sezone ne uđemo u elitu, hmmm, plašim se da će ubuduće Zvezda i njena deca igrati samo u agroživ ligi sa eventualnim utešnim fiba takmičenjem u kojima su velesile iz Bugarske,Mađarske i Albanije. Trenutak je za delanje, nikako za filozofiju.

Btw, mi koji smo udaljeni od Beograda u tom slučaju moramo plaćati godišnju članarinu za košarkaški klub, tu klub treba da napravi brzu i transparentnu strategiju prilikom koga bi većina navijača htela da pomogne. Svima nam je u interesu da za Zvezdu igraju najbolji igrači i da budemo redovan učesnik nove Evrolige. Koliko će biti igrača sa strane je potpuno efemerno pitanje, bitnije je da izbacimo svake druge godine jednog reprezentativnog igrača iz svoje škole, znači jednog pravog a ne deset poluproizvoda.
Najvažnije je da igramo u eliti.

Reply
pera нов 11, 2015 at 15:50

Mnogo jeftinijih igrača ima u regionu. Tako da džabe smo krečili.

Reply

Leave a Comment