Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Гостује Тент, дебитује Ђерисило

Одбојкашице Црвене звезде угостиће екипу Тента само три дана после победе у ЦЕВ Купу и пласмана у осмину финала. Утакмица у оквиру петог кола Суперлиге Србије биће прилике за деби Иване Ђерисило, која поново носи црвено-бели дрес. Обе екипи имају скор 3-1 уз 10 поена, и деле треће место на табели.

Екипа Тента традиционално је незогодан ривал за Звезду. Није била реткост да у последњих пар година гледамо неизвесне утакмице и велику борбу када су противник одбојкашице из Обреновца. Тим је претрпео доста промена између сезона – отишла je Јелена Вигњевић (Визура), док су Железничар појачале Данијела Андрић и Јована Јовичић. Улогу лидера преузела је Нада Митровић (примач/коректор) и константно је добра од почетка сезоне. Прати је Јелена Станимировић (примач), а све је боља Јелена Млађеновић (коректор). У новој сезони забележиле су три победе (Јединство Ужице, Јединство СП, Крагуј), као и минималан пораз од НИС Спартака. Екипа од мајских поплава не игра у матичном граду већ у хали у Убу, што додатно отежава ситуацију.

Звезда је ухватила ритам и од почетка сезона има пораз од Визуре (3:2) и пет победа. Ивану Ђерисило очекује први меч од повратка у Звезду, и сигурно је да ће игра младих девојака бити све боља уз искусне играчице које су ту. Тренер Бошковић неће имати на располагању играчице које су повређене од почетка сезона, све остале спремне су за тежак и неизвестан меч који нас очекује.

Утакмица је на програму у петак, 13. новембра, у УСЦ „Вождовац“ са почетком у 18ч.

Повезане вести

Leave a Comment