Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Дејан Радоњић: Херојска победа!

Изјаве Дејана Радоњића и Квинсија Милера након победе у Минхену.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су велику победу у Минхену, а тријумф од 90-79 и повратак црвено-белих у игру, уз огромне проблеме са повређеним и одсутним играчима, посебно дају на тежини овом тријумфу.

Након утакмице, тренер црвено-белих Дејан Радоњић назвао је овакву победу „херојском“:

Сигурно да након три тешка пораза од Реала, Химкија и Фенербахчеа, није било лако и једноставно играти против Бајерна, уз све проблеме које смо имали. Оне од првог дана, и ове нове, а то су повреда Мекела, и повреда Лазића, на кога нисмо могли да рачунамо већи део утакмице. Зато би назвао ову победу „херојском“ уз ове околности које сам набројао, и то на гостујућем паркету“ рекао је тренер Црвене звезде и додао да је добар почетак меча, дао играчима додатно самопоуздање:

Почели смо добро у оба правца, што нам је донело додатно самопоуздање. Бајерн је очекивано у наставку почео да притиска, и довео нас је у један лошији период игре. Међутим, када се очекивало да паднемо, и због скраћене ротације у којој нисмо имали Бранка Лазића, играчи су одговорили још чвршћом и бољом игром у оба правца. Проблем нам је једино правио Бајернов скок у нападу,али смо имали и шут споља, погодили неке важне тројке и на крају дошли, до, понављам, херојске победе“ рекао је презадовољни тренер црвено-белих.

Квинси Милер: „Само је било потребно да се држимо заједно као тим, и да држимо наш ниво игре без падова. Јако смо срећни због ове победе. Играли смо јако добру одбрану, и то је био кључ. Имали смо лоших утакмица, али мислим да можемо да преокренемо ову ситуацију у нашу корист, и да се приближимо уласку у ТОП 16 фазу Евролиге. Само желимо да наставимо да играмо добро, и да искористимо овај тренутак као залет у наставку сезоне„.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наредни меч играју у недељу од 17 часова против Игокее у 10.колу АБА лиге јтд, док их у Евролиги очекује још једно гостовање Стразбуру у Француској, пре две везане утакмице у хали „Пионир“ против Реала и Химкија.

Повезане вести

Leave a Comment