Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

У Вршац по четврту у низу

Кошаркашице Црвене звезде већ у суботу настављају такмичење у националном шампионату гостовањем у Вршцу. Меч у дворани Миленијум почиње у 18 часова.

Еуфорија око повратка Наташе Ковачевић на терен и даље тресе Србију, а Звезда на крилима сјајне атмосфере ређа победу за победом. Пред екипом Драгана Вуковића је још једно тешко и захтевно гостовање у коме ће екипа учинити све како би продужила нову тријумфалну серију.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz11988423_1031610823566480_903541759304589723_n

Црвено-беле делују све боље, а партија коју су пружиле против Студента у среду додатно охрабрује, тако да расту амбиције и клуба и навијача који су се вратили на Звездине утакмице у великом броју како би поздравили Наташу Ковачевић у свом повратничком мечу. Царица Наташа је убацила пет поена уз по три скока и украдене лопте и погурала екипу ка двоцифреној разлици. На високом нивоу одиграле су Катарина Зец, Александра Катанић и Невена Наумчев, тако да победа није могла да изостане обзиром на Звездину доминацију у готово свим сегментима игре.

Катарина Зец је једина кошаркашица црвено-белих која је у свакој утакмици ове сезоне бележила двоцифрен учинак и тренутно је најбољи стрелац екипе са просеком од 14,5 поена по утакмици. Прати је Снежана Богићевић са 13,7 поена, а никада се не зна ко може да избије у први план у нападу када су у питању њихове саиграчице, јер опасност вреба са свих страна, тако да већи број поена без проблема могу да убаце капитен Александра Катанић, Мина Ђорђевић, Снежана Чолић, Наташа Ковачевић, Милица Бојовић, Невена Наумчев или Ивана Катанић, а доминација у скоку је већ постала стандардна и незаобилазна појава уз велики број украдених лопти и асистенција, тако да су црвено-беле тренутно хит у лиги, где са скором 5-1 заузимају другу позицију, а шта ће бити тек када се у потпуности уиграју, о томе нека брину и размишљају наредни ривали.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12243383_1031610990233130_4425336969734625495_n

Екипа Вршца је у среду приредила изненађење савладавши вицешампиона Србије, екипу Војводине у Новом Саду, и то убедљивим резултатом 86:68. Бриљирале су Инес Ћорда и Анђела Радовић са по 19 поена. Марина Мандић је уписала 18 поена уз 10 скокова, док је Жаклина Јанковић поред 17 поена имала и чак 18 скокова. Ћорда је уписала и девет асистенција, тако да ће Звезда бити на великом искушењу да заустави ову фантастичну четворку, којој подршку пружају Инес Бошњић, Ивана Јовановић и Марија Спасојевић. Вршац није екипа без мана, далеко од тога, јер су ове сезоне губиле од Студента, Новосадске ЖКА и Врбаса, екипа које је Звезда савладала, али су исто тако савладале Спартак од кога су црвено-беле поражене. Реч је о клубу који има велику шампионску традицију док је носио назив Хемофарм и сигурно је да су квалитетније од седме позиције коју тренутно заузимају са скором 3-3.

Звезда првенствено не сме дозволити ривалу да се одлепи на већу разлику, затим се мора исконтролисати скок, где Жаклина Јанковић и Марина Мандић могу направити проблем, али је генерално београдски тим ту у предности, јер има више кошаркашица које бележе гомилу скокова. Дужа клупа је велики квалитет црвено-белих који се мора искористити, а чврстом одбраном оптеретити Инес Ћорда, како не би могла да разиграва високе саиграчице под кошем. Само тако наш најтрофејнији клуб може до позитивног исхода у Вршцу, а из добре дефанзиве проистећи ће и предност у украденим лоптама и прецизнији шут који поседује београдски састав у односу на Вршчанке, које су екипа за сваки респект, о чему говори и победа над актуелним освајачем Купа Србије пре пар дана.

                               Вршац – Црвена звезда

                             7. коло првенства Србије

                            Субота, 14. новембар 2015.

                    Хала Миленијум – Вршац, 18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment