Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Јовић: „Морам да похвалим Ребића који је одиграо фантастично“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком вратили су се из Минхена после велике победе над Бајерном, а на Аеродрому „Никола Тесла“ дочекао их је велики број медија.
У центру пажње уз тренера Дејана Радоњића били су бекови Стефан Јoвић, нови рекордер Евролиге по броју асистенција (19) и Никола Ребић који је сјајно искористио своје минуте на паркету „Ауди Арене“.

Стефан Јовић:
„Искрено, још нисам свестан свега. Стижу похвале са свих страна, али треба времена да се све то слегне. Већ су нови изазови пред нама, у недељу нас очекује веома битна утакмица у АБА лиги, која је је и те како важна за нас и приоритет у овом тренутку. Нема места еуфорији и морамо да наставимо да радимо. Рецепт за Игокеу и остале утакмице је игра од синоћ”, рекао је Јовић.

„Из перспективе од пре два дана је било веома тешко видети Топ16 фазу, али је после ове утакмице и победе све то мало другачије. Морам да похвалим навијаче који су дошли у великом броју, осећали смо се буквално као на домаћем терену, свака им част. Морам да похвалим и младог Ребића који је фантастично одиграо тих петнаестак минута које је добио. Деловали смо сигурно, имали смо много расположених играча, поготово центара који су испод коша феноменално користили све моје лопте. Тимска игра пре свега је донела резултат”.

Никола Ребић:
„Врло битна победа за нас. Некако је било време да се покажемо у правом светлу.И ова победа је дошла у правом тренутку. Већ на самом загревању осетила се права позитивна атмосфера. Дошло је пуно наших навијача, осетили смо као да играмо пред пуним Пиониром. Дали су нам огромну енергију коју смо успели да задржимо свих 40 минута. Јовић је био изванредан, проналазио нас је све, на нама је било да убацујемо отворене шутеве што смо и успевали“.

Капитен Бранко Лазић доживео је лакшу повреду, и враћа се тренинзима у уторак, док је Мекелу прегледом у Минхену установљена дисторзија скочног зглоба, која захтева паузу од 5-7 дана.

Повезане вести

Leave a Comment