Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичењаДруги пишуЕвропска такмичења

Vasović:“Lepo je biti deo Crvene zvezde“

Jugoslav Vasović

Najiskusniji u našem vaterpolo klubu, kapiten i član šampionske generacije crveno-belih vaterpolista sa početka 90-tih godina XX veka Jugoslav Vasović u intervjuu za dnevni list „Sport“ izneo je svoja mišljenja o dosadašnjem učešću u kvalifikacijama za Evroligu, kao i o budućim izazovima. Intervju prenosimo u celosti:

– Nadali smo se domaćinstvu play-off turnira ili lakšoj grupi. Nije se desilo ni jedno, ni drugo. Ali, u Mađarsku ćemo da odemo sa namerom da prođemo dalje. Mi još nismo vrhunska ekipa, ali mislim da Zvezda to može da bude. Ima „materijala“, sviđa mi se ovaj tim. Naravno, nismo još na nivou da ozbiljno stanemo na crtu Primorju, koje ima kvalitet za završni turnir Lige šampiona. Seged je treća po rangu mađarska ekipa, još i domaćin. Neko bi rekao da nemamo preterane šanse, ali ne predajemo se. Nipošto.

Vasović (37) je već u poznim igračkim godinama, ali je prva zvezda Zvezdinog tima:

– Ne. Samo se trudim da odigram kapitenski. Saigrači „zapinju“ za mene i ja za njih. Tako valjda treba.

Nakon 22 seniorske sezone, ipak godine sustižu:

– Ne mogu da odigram četiri utakmice u 32 sata. Pretposlednjeg dana turnira u Marseju, posle utakmice sa Oradeom došao sam u hotel, raspakovao se, ponovo spakovao i vratio na bazen.

Ekipa se još upoznaje:

– Nismo još „prva liga“, ali ova Zvezda to može da bude. Nedostaje nam nekoliko detalja, recimo jedan jak centar. Voleo bih da tim „pokupi“ karakter trenera. Dejan Savić je radnik i pobednik.

O povratku u srpski vaterpolo i Crvenu zvezdu, Vasović kaže:

– Malo smo se kockali i klub i ja. Bilo je onih koji moj dolazak nisu dočekali sa osmehom. Ali, lepo je biti deo Crvene zvezde. Tek nas čeka veliki posao.

Повезане вести

Leave a Comment