Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Брејк црвено-белих у Пожаревцу

Рукометаши Црвене звезде славили су на једном од најтежих гостовања ове сезоне. Црвено-бели су стигли до победе у Пожаревцу резултатом 29:28 у неизвесном финишу и тако остали на челу табеле. Домаћи нису искористили седмерац девет секунди пре краја, јер је Дејан Златановић одбранио ударац Марка Чаваљуге и постао јунак утакмице, тако да је екипа Ненада Перуничића успела да исправи кикс из прошлог кола.

Утакмица је била врло занимљива, а Звезда је константно водила од 22. до 54. минута, када су Пожаревљани успели да изједначе, иако су у једном тренутку били у заостатку од седам голова.

Екипе су се смењивале у вођству током првих 15 минута, када је много пута резултат био изједначен. Пилиповић са једне, и Драгутиновић са друге стране, били су запажени у нападу, да би београдски тим головима Радосављевића и Бабића успео да се одвоји на два разлике (11:9) у 17. минуту. Била је то прва предност једне екипе већа од једног гола. Пожаревац је убрзо изједначио преко Алчаковића и Збиљића, а затим је Црвена звезда серијом од 3:0 успела да поведе са 15:12 у 24. минуту. Предност од три гола одржана је захваљујући Дејану Бабићу, који је у финишу првог полувремена два пута погодио мрежу за 17:14.

У наставку је виђена Звездина рапсодија, па је серијом од 5:0 гостујући састав отишао на 22:15 у 38. минуту са по два поготка Мандића и Бабића. Опијени великом залихом, црвено-бели су се мало опустили, што је упорна екипа Пожаревца одмах казнила серијом од 4:0 и смањила на три гола заостатка.

Ефикасни трио Београђана Мандић-Драгутиновић-Бабић, одржавао је разлику од два до три гола све до финиша, када Ђорђе Тодоровић постиже гол, а затим капитен Пожаревца и некадашњи члан Звезде, Марко Чаваљуга доноси изједначење (27:27) у 54. минуту. Момци са Маракане су се ипак боље снашли у финишу и головима Драгутиновића и Гачевића стигли до 29:27 у 59. минуту. Пилиповић је смањио на 28:29, а затим је и срећа послужила Звезду, јер Пожаревљани нису реализовали седмерац девет секунди пре краја утакмице. Наишли су на препреку у виду црвено-беле хоботнице Дејана Златановића.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Александар Драгутиновић и Дејан Бабић са по осам погодака, док је Ненад Мандић седам пута затресао мрежу. Капитен Дарко Тодоровић је одлично организовао игру, иако се није уписао у стрелце. На терен су се вратила и браћа близанци, Станко и Слободан Димитрић, после паузе од годину дана због тешких повреда. У редовима Пожаревца девет голова је постигао Александар Пилиповић, Марко Чаваљуга седам, а Ђорђе Тодоровић шест.

Пожаревац – Црвена звезда 28:29 (14:17)

Дворана: СЦ Пожаревац. Гледалаца: 721. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Пожаревац 7 (5), Црвена звезда 4 (3). Искључења: Пожаревац 12, Црвена звезда 12 минута.

Пожаревац: Ђорђевић (6 одбрана), Пилиповић 9 (1), Збиљић 1, Алчаковић 4, Сабелник, Вељковић, Лончарски, Стевановић 1, Чаваљуга 7 (4), Марић, Минић, Кнежевић, Ђ. Тодоровић 6, П. Тодоровић (4 одбране, 1 седмерац), Здравковић, Миљојковић.

Црвена звезда: Бојичић, Радосављевић 2, Драгутиновић 8 (3), Дамњановић 1, Гачевић 3, Станко Димитрић, Антељ, Драшкић, Станковић, Златановић (5 одбрана, 2 седмерца), Д. Тодоровић, Мандић 7, Бабић 8, Слободан Димитрић, Леовац, Милутиновић.

Након осмог кола Црвена звезда држи прво место са 13 бодова и бољом гол разликом од Слоге. У следећој рунди такмичења црвено-бели дочекују екипу Југовића, али пре тога играју утакмицу четвртфинала Купа Србије у групи Центар, јер у среду од 18 часова дочекују Обилић.

Повезане вести

Leave a Comment