Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кадети славили у Суботици, омладинци ремизирали у Шапцу, најтежи пораз млађих пионира у дербија

Последња репрезентативна пауза у 2015.години се завршава, а у Омладинској школи је иза нас је од тежих резултатских недеља. У опширном репрезентативном извештају у среду испратићемо учинак свих Звездиних репрезентативаца.

Пионирска генерација је завршила полусезону, у оба узраста на другом месту. Млађи кадети за викенд завршавају своје обавезе, а ускоро ће и омладинци и кадети, који имају још по 4 утакмице до краја полусезоне.

Омладинци (1997/98)

После пет узастопних победа, омладинци су данас ремизирали у Шапцу, против Мачве. Звезда је играла без три стандардна првотимца који су са омладинском репрезентацијом, без дуже повређеног Милана Пановића, а у тиму су били Лука Аџић и голман Александар Станковић, који су били са првим тимом у Бугарском.

Већ у четвртак нови меч, заостали против Јагодине и још једна прилика за се приближи врху табеле. Црвена звезда је и даље једини непоражени тим. Звезда је тренутно на 4.месту, али са 4 утакмице и пет бодова минуса у односу на првопласирани Партизан.

15.коло, Омладинска лига Србије

Мачва – Црвена звезда 2:2 (Ђурић, Цветковић)

Кадети (1999)

Једну од две победе овог кола за Омладинску школу донели су кадети. Брзо су преболели пораз на бановом брду и однели три бода из Суботице за девету првенствену победу. Сјајне партије и голгетерску серију наставио је Лука Илић, који је дебитовао у суботу за први тим у Бугарској, а већ у недељу предводио своју генерацију до победе. Његов трећи узастопни гол, дечко о коме ће се тек чути.

У четвртак после омладинаца, на терен излазе и кадети, у заосталом мечу против Јагодине. 3.место (29) са две утакмице мање, али утакмицом више од лидера ОФК Београда (34).

15.коло, Кадетска лига Србије

Спартак – Црвена звезда 0:3 (Илић, Томашевић, Јовељић)

Млађи кадети (2000)

Нажалост, дошао је крај феноменалној серији млађих кадета ремијем у Земуну, против Телеоптика. Телеоптик је узео прве победе генерацији која је везала 12 веома убедљивих победа. И поред ремија, млађи кадети су јесењи шампиони Београда и најбоља млађа генерација у Београду. Млади Шикањић је наставио голгетерску серију и у Земуну.

У среду, заостали меч против Радничког са Новог Београда, а за викенд и последња утакмица јесењег дела. 1.место, 37 бодова и меч мање, 61:4 гол разлика.

14.коло, Лига млађих кадета Београда, група А

Телеоптик – Црвена звезда 1:1 (Шикањић)

Пионири (2001)

Звездини пионири су јесењи део завршили на 2.месту, иза Партизана. На одмор пионири су отишли убедљивим тријумфом над ФК 011. Бурмаз и Дедијер су наставили серију голова.

Пионирска генерација коју предводе Небојша Стаменковић и Мирко Буњевчевић је друга, са 24 бода, али и три бода из меча са Вождовцем који још увек није регистрован. Када буде регистрован, Звезда ће имати 27 бодова, девет победа и два пораза, 31:4 гол разлика, три бода мање од Партизана. Од 31 гола Звезде, Бурмаз (4) и Дедијер (7) су постигли 11, а најбољи стрелац је Његош Купусовић са 8 голова.

Марко Дедијер је и пионирски репрезентативац Србије, а већ се истиче голгетерским учинком.

11.коло, Пионирска лига Београда

011 – Црвена звезда 1:6 (Бурмаз 3. Дедијер 2, Стојановић)

Млађи пионири (2002)

Млађи пионири Црвене звезде катастрофално су завршили полусезону, поразом у „вечитом дербију“ – 7:1! Ово је најтежи пораз Омладинске школе у последњих 25 година. Вероватно је утицај на децу оставио и одлазак досадашњег тренера Видака Братића, који је постао помоћник Ненада Лалатовића у Војводини.

Звездини млађи пионири су тренутно на другом месту, али са три меча и пет бодова више од Чукаричког, који има прилику да подели јесењу титулу са Партизаном. 11 утакмица, 9 победа и два пораза (Чукарички, Партизан), 40:10 гол разлика.

Пораз у „Вечитом дербијУ“ није реална слика, ни однос снага, што ће се показати у наредном периоду. на полувремену, Партизан је водио 2:1, али једна грешка у наставку скупо је коштала Црвену звезду

Ово је Звездина најмлађа генерација, деца која тек уче фудбал и да фудбалски проходају, из које се назиру и пионирски репрезентативци. Ниједан пораз није лак, поготово од најљућег ривала, али деца треба да уче да воле фудбал, резултати ће доћи. Иако је ово велика вест за медије, ови клинци имају највише 13 година и будућност је тек пред њима.

Децо, волите Звезду и фудбал. Победе су пред нама.

11.коло, Лига млађих пионира Београда

Партизан – Црвена звезда 7:1 (Јовановић)

Предпетлићи (2004)

Црвена звезда – ШФ Оле 6:0

Турнир петлића у Ариљу је одложен.

Повезане вести

Leave a Comment