Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаОбавештења

Ватерполисти после петераца и драме у Шапцу на финалном турниру Купа Србије

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се на завршни турнир Купа Србије након што су савладали Шабац на препуном базену у Шапцу након петерац 4:3, у регуларном току било је 13:13 (4:1, 3.5, 2:3, 4:4). Најефикаснији је био Бакић са 4 гола.

Препун базен, велика подршка за црвено-беле и одлична атмосфера. Спортски град као Шабац увек уме да приреди праву атмосферу. То је у почетку више одговарало домаћој екипи, која је повела 4:1. Силовит почетак Шапчана успели су црвено-бели да надоместе у другој четвртини, и поред катастрофалног учинка са играчем више 1/6.

Шабац је успео и други пут да поведе (6:4), Црвена звезда да стигне, а онда је уследила резултатска клацкалица и гол за гол. Пред последњу четвртину је било 9:9, црвено-бели су ушли у финиш са 13:12 и играчем више, али нису погодили, драма је досегла врхунац када је Шабац погодио за 13:13 и петерце.

После петераца, Црвена звезда је била успешнија, срећнија и у одличној ватерполо представи успела да обезбеди пласман у полуфинале Купа Србије.

Жреба за Фајнал фор Купа Србије одржаће се сутра у просторијама ВСС у 12 часова. А тамо ће се наћи стандардна четворка, уз Црвену звезду, Партизан. Војводина и Раднички из Крагујевца.

Црвено-бели су већ из Шапца кренули пут Сплита, где их очекују последња два дуела ове године и првог дела регионалне лиге, против ПОШК-а и Морнара.

Шабац – Црвена звезда 16:17 (4:1, 3:5, 2:3, 4:4, петерци 3:4)

Шабац. Градски базен. Гледалаца 600. Судије: Путниковић и Раковић. Искључења: Шабац 11, Црвена звезда 8.

ШАБАЦ: Алексић, Тенжера, Поповић 3, Пролић, Носовић 3, Рацков 1, Цар, Матовић 4, Богићевић, Лончарић, Шормаз 4, Балакирјев 2, Поповић, Мијатовић. Тренер:Стругар.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Јовић 1, Јанковић, Репановић 1, Бакић 4, Радуловић 1, Јовановић 1, Андрејевић 1, Јапунџић 2, Ешкерт 3, Танкосић 3, Кнежевић, Тодоровски, Колашинац. Тренер: Ристо Маљковић.

Повезане вести

Leave a Comment