Moja Crvena Zvezda
ВажноМачевањеНајновијеОстало

Мачевање: За викенд турнир у Београду у организацији Црвене звезде

За викенд се у Београду одржава мачевалачки турнир “Андреј Гардењин“ у организацији Мачевалачког клуба Црвена звезда. Такмичења ће бити одржана у суботу и недељу у пионирској и сениорској конкуренцији, а овим поводом организована је и конференција за штампу на којој су говорили представници црвено-белих.

Генерални секретар Црвене звезде Зоран Тимић нагласио је да ће на турниру учествовати такмичари из неколико суседних држава, што ће донети посебну драж и квалитет у недостатку јачих мачевалачких догађаја у Србији:

– Очекујемо учешће такмичара из четири-пет земаља, поред Србије ту ће бити такмичари из Хрватске, Румуније, Мађарске и можда Македоније. У недељу је на програму трофеј Црвене звезде у категорији сениора у сва три оружја за мушкарце и жене. Наши најбољи такмичари ће се опробати и покушати да освоје бодове за домаћу ранг листу. Турнир се одржава у сали Спортског друштва Црвена звезда у организацији нашег мачевалачког клуба по свим прописима мачевалачког савеза Србије и бодује се за ранг листу савеза – рекао је Тимић, а затим се осврнуо и на сатницу:

– У суботу Меморијал “Андрeј Гардењин“ почиње у јутарњем термину од девет сати такмичењима пионира у флорету Б категорије и трају цео дан до неких 18-19 часова. Биће одржана такмичења у пионирској конкуренцији А и Б категорије за мач и флорет. У недељу такође од девет часова почињу такмичења и трају до неких 18 часова. Спонзор турнира су Меридијан кладионице.

Главни тренер МК Црвена звезда Владимир Мања истакао је да ће клуб имати бројне представнике и да очекује добре резултате екипе:

– Што се тиче наших очекивања, имамо такмичаре и у пионирској и у сениорској конкуренцији. Код пионира нам је пре свега битно да буде велики број, да се омасови турнир. Имаћемо и ми наше такмичаре, очекујемо можда неку медаљу, а што се тиче сениора први пут организујемо у дисциплини флорет и дисциплини мач. Имаћемо такмичаре у обе дисциплине и у мушкој и у женској конкуренцији. Ту имамо мало већа очекивања. Мислимо да смо спремни за тај турнир и надамо се да ће се тако и показати.

Марија Ковачевић, Звездина перјаница и узданица репрезентације Србије, која је недавно остварила велики успех освајањем бронзе на Балканијади у Нишу изнела је своја очекивања пред београдски турнир:

– Веома се радујем овом турниру, зато што нам сениорских турнира који се организују у држави фали и имам нека велика очекивања, надам се медаљи, можда чак и првом месту.

Јуниорски репрезентативац Србије и трофејни такмичар Црвене звезде Лука Штиклица нада се високом пласману:

– Очекујем на овом такмичењу велики број људи, сениора. Даћу све од себе и покушаћу да узмем медаљу.

Повезане вести

Leave a Comment