Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Нови пораз ватерполиста, ПОШК искористио Звездин умор

Ватерполисти Црвене звезде забележили су и шести узастопни пораз у Регионалној лиги. Бољи од црвено-белих био је сплитски ПОШК 12:8 (5:2, 1:2, 2:2, 4:2). Најефикаснији је био Александар Аднрејевић са 4 гола.

У директном дуелу екипа за опстанак два бивша првака Европе, ПОШК је био сигуран против Црвене звезде. Већ у првој четвртини Сплићани су повели 5:0, а три гола су постигли са играчем више. Црвено-бели су први гол постили 1.20 пре краја преко Андрејевића, а исти играч је постигао још један гол са играчем више. Звезда се пробудила у другој четвртини и преко Танкосића и Андрејевића дошла до 5:4 и резултатски се вратила у игру, Андрејевић је промашио и петерац, али са играчем мање су примили још један гол, а Јанковић и Танкосић нису успели да постигну гол до краја полувремена.

У трећој четвртини, Звезда је за два минута дошла до изједначења (6:6), али је брзо примила два гола, што је можда и било кључно. Иако је Краљ имао запажене интервенције, црвено-бели су изгубили доста лопти, а ПОШК одлично користио ситуације са играчем више. Андрејевић је у послдњој секунди пропустио прилику да погоди из контре. У последњој четвртини, Звезда је успела да дође до 9:8, у тренуцима када је Јанковић искључен без права измене, али су за мање од минута Сплићани постигли три гола бројчано надмоћнији, потврдили победу и освојили веома битна три бода, којима су престигли Звезду на табели.

Црвено-бели су после драматичног меча четвртфинала Купа у среду и путовања од Шапца до Сплита били сигурно уморни што је један од узрока пораза, уз одличну реализацију играча више домаћина, 7/9 (78%). Звездини ватерполисти су у пресудним моментима били деконцентрисани, што су Сплићани искористили.

Голман Краљ је пружио још једну одличну партију, забележио 12 одбрана, Звезда је побољшала и шут (8/33, 24%), али је ПОШК био одморнија екипа. Андрејевић је био најбољи појединац у Звезди, поред 4 гола изборио је 5 искључења и освојио 3 лопте, уз шут 4/12 (0/5 из игре, 3/3 са играчем више, 1/3 из контре, 0/1 петерци).

Звезда је утакмицу завршила са играчем мање (Јанковић), са правом замене је искључен Кнежевић, а три искључења је зарадио Репановић.

Већ у недељу, такође у Сплиту, Црвена звезда игра против Морнара, последњи меч првог дела Регионалне лиге ове године.

ПОШК – Црвена звезда 12:8 (5:2, 1:2, 2:2, 4:2)

Сплит. Базен: Пољуд. Гледалаца 200. Судије: Радичевић (Хрватска), Аџић (Црна Гора). Искључења: ПОШК 9(7), Црвена звезда 11(5). Петерци: ПОШК 1(1), Црвена звезда 1(0).

ПОШК: Анић, Лапинс, Делић 1, Ћорушић 4, Гаџа, Боровчић – Курир, Рончевић, Стипић 1, Бебић 2, Прижмић 1, Бего, Рајс, Сарић, Бутић 3. Тренер: Стругар.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (12 одбрана), Јовић, Јанковић, Репановић, Бакић 1, Радуловић, Јовановић, Андрејевић 4, Јапунџић, Ешкерт, Танкосић 3, Кнежевић, Тодоровски, Колашинац. Тренер: Ристо Маљковић.

Повезане вести

Leave a Comment