Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Божовић: Биће врло тешко ако до 16. децембра не пронађемо паре

ФК Црвена звезда ове јесени бележи одличне резултате у домаћим такмичењима, али на финансијском плану клубу већ дужи низ година не цветају руже, па је тренер Миодраг “Гроф“ Божовић о томе говорио са забринутошћу у емисији “Свет спорта“ на РТС-у.

– Звезда да би могла да функционише као клуб, мора да игра или Лигу шампиона или Лигу Европе. Циљ је да уђемо у Лигу шампиона, ако не у Лигу шампиона, онда у Лигу Европе. То су неке паре које гарантују стабилност клуба – истакао је Звездин стратег, а затим нагласио и да ће клуб морати брзо да реагује:

– Чекамо до 16. децембра да пронађемо паре. Да се играчима плати што им се дугује. Ако то не направимо, онда могу да кажем да ће бити врло тешко прогнозирати шта ће даље бити са клубом.

Гроф је још једном објаснио због чега раније није стигао у клуб и похвалио своје играче за све што приказују у овој сезони:

– Мислим да сам увек говорио да ми је жеља да будем тренер Црвене звезде. У суштини, раније нам се није поклапао распоред. Увек се поклапало да Звезда нема тренера када ја негде радим и обрнуто. Сада се догодило да Звезда није имала тренера, а и ја нисам радио и то је био предлог који нисам могао да одбијем. Ови играчи који сада играју у Звезди направили су да се осећам баш онако грофовски. Све су то добри момци и знају да једино добрим играма и резултатима могу нешто да ураде. Ова екипа је демантовала све оне који су мислили да сам ја неки шарлатан. 

Незаобилазно је било и питање о односу са Звезданом Терзићем, због разних подметања жуте штампе, која у недостатку бомбастичних вести посеже и за измишљотинама и покушава да дестабилизује клуб у финишу јесењег дела првенства:

– Однос са Звезданом Терзићем је изванредан. Он ради свој посао, ја свој. Овај клуб је остао на Мијаиловићу, Терзићу, Раосављевићу и мени. Наравно и на свим онима који су ту и који раде из сенке. Изненадио сам се да пишу тако, али није изненађење с обзиром на то који је лист написао.

На питање како би реаговао да је селектор Србије, а да су се поједини репрезентативци са гостовања из Чешке вратили сами, Божовић је као из топа одбрусио:

– Све бих их најурио из репрезентације.

Ни овога пута није могло да прође без веселих тонова по којима је стратег нашег најтрофејнијег клуба постао познат на конференцијама за новинаре:

– Када бих почео да се нервирам због свих проблема које имам, онда бих морао да идем у Ковин (тамо се налази психијатријска установа). Овако, када окренете на шалу, лакше је и мени и играчима и свима у клубу – закључио је прекаљени стручњак.

Повезане вести

2 comments

Танасије нов 22, 2015 at 17:29

Ево праве прилике да се такозване вође навијача покажу, a sa wima i они који их следе и подржавају.
Управо је групица кримоса која себе зове „Делијама“ отерала Управу Звезде и сад нека они нађу огромне паре које су потребне Звезди да може да преживи.
Али не. Кримоси никада ништа нису дали Звезди, већ су јој само узимали и наносили штету. Због њих-самозваних вођа са богатим досијеима је све мање деце и правих ДЕЛИЈА на звездиним утакмицама.

Reply
CTOJAH нов 23, 2015 at 14:03

Bas tako, Upravu su oterali krimosi koji su ubaceni na nase tribine sa ciljem da uniste Zvezdu, a ne Zvezdini navijaci. A mi smo svi krivi sto smo ih podrzali kad Zvezdi nije islo najbolje zbog cega je Uprava podnela ostavku.

Reply

Leave a Comment