Moja Crvena Zvezda
Најновије

Црвена звезда – Звијезда 09 2:1 (1:1)

У пријатељском сусрету који је одигран у понедељак, 23. новембра, снаге су одмерили фудбалери Црвене звезде и Звијезда из Етно села Станишић.

Терен: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 100
Судија: Дејан Филиповић (Београд)

Црвена звеза: Супић, Цветковић, Мбођ, Рендулић, Анђелковић, Ахчин, Плавшић, Гаврић, Веред, Виеира и Јовић.
Резерве: Вићић, Н. Јовановић, Ристић, Аџић.

Звијезда: Јовић, С. Николић, Бољановић, Богићевић, Ћосић, Ђокић, Новаковић, Костић, М. Спасојевић, Вучић, Зекић.
Резерве: Лакић, Бабић, Топић, Стјепановић, Стевановић, Дражић, Ескић, Фуртула, М. Николић, Хасанбашић, Аврамовић, Пармаковић, Будечевић, Шикуљак, Дошло, С. Спасојевић.
Фудбалери Црвене звезде који нису наступали, или су имали мању минутажу против Радничког, одиграли су пријатељски сусрет како би одржали форму. Од првог минута било је јасно да су гости изузетно мотивисани, и већ у првом нападу досуђен је једанаестерац након прекршаја који је у казненом простору направио Мамаду Мбођ. Супић је отишао на једну, лопта на другу страну, тако да је наш тим фактички утакмицу почео са минусом од једног гола. Гости су могли и да повећају предност неколико минута касније, али је погођен спољни део мреже. Нашим фудбалерима као да је било потребно време да се загреју, али убрзо су „конце“ утакмице преузели у своје руке. Ређале су се прилике, али пре свих Јовић и Виеира нису имали среће да у неколико наврата затресу мрежу гостију. То је, на крају, успело Луки Јовићу у 29. минуту након акције и покушаја Виеире – лопта је на крају стигла до младог нападача који је шутирао у супротан угао и погодио.

У другом полувремену виђен је велики број измена, нарочито у гостујућој екипи. У нашем тиму су заиграли и опорављени (након лакше повреде) Михаило Ристић, Никола Јовановић и Лука Аџић. Како је време пролазило, Црвена звезда је успевала да у потпуности преузме иницијативу, и шансе су се ређале. Ненад Гаврић, Михаило Ристић и Срђан Плавшић су задавали доста главобоље својим противницима, а борбени Виеира, као да није пријатељска утакмица, нервирао се након сваке грешке коју би направио. Ипак, борбеност му се исплатила у 68. минуту када је након његовог покушаја асистенције лопта погодила Бољановића и скренула ка мрежи.

Испоставило се да је то био и коначан резултат ове у сваком смислу пријатељске утакмице, иако су до краја Лука Јовић и Лука Аџић имали прилику да још који пут затресу мрежу.

Наредну утакмицу Црвена звезда ће одиграти у оквиру 19. кола Суперлиге, у суботу 28. новембра против Вождовца ма стадиону „Рајко Митић“.

Повезане вести

Leave a Comment