Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокејаши дочекују загребачку Младост (субота, 17:30 часова)

Хокејаши Црвене звезде ове сезоне пружају сјајне партије у премијерном наступу у Сло хокеј лиги, а предстојећег викенда очекује их друга утакмица на домаћем терену. У Београд стиже загребачка Младост, а меч у Леденој дворани Пионир на програму је у суботу од 17 часова и 30 минута.

Само због тога што има мање одиграних утакмица од својих ривала у групи А, екипа Ненада Милинковића тренутно није на челу табеле, али зато има највећи проценат освојених бодова. У шест сусрета црвено-бели су сакупили 16 од могућих 18 бодова. Ако томе додамо да су четири од пет мечева одиграли на гостовањима, онда овај подвиг још више добија на значају. Црвено-бели су славили на гостовањима против Загреба (7:4), Триглава (5:3), Бледа (5:4) и Марибора (4:2), против кога су одиграли још један меч и посустали у продужeтку (4:5), али им је припао бод због ремија у регуларних 60 минута. У прошлој утакмици по први пут су заиграли пред београдском публиком у Сло хокеј лиги и савладали Загреб са уверљивих 6:2. Звезда би евентуалном победом престигла Младост, која тренутно има два бода више и утакмицу више и дели прво место са Тригавом, који има два меча више од Звезде, а Словенци су чак били скептични приликом пријема црвено-белих у такмичење, јер нису веровали да екипа поседује такав квалитет.

Ретко ко је очекивао овако добре партије Црвене звезде, која је претходних година таворила у хокеју. Помак је направљен прошле сезоне, а ове је то врло озбиљан састав у региону и помало подсећа на славне дане из средине осамдесетих, када је клуб био на корак од титуле са генерацијом у којој су играли Никола Пашић, Рик Вилијамс, Мајкл Кроули, Матјаж Секељ, Јоже Ковач, Чаба Ладоцки, Милан Ватовец, капитен Александар Јанковић и остали.

Велика узданица новог тима Црвене звезде је репрезентативац Србије Павел Поправка, који је тренутно први стрелац Сло хокеј лиге са 11 голова и трећи поентер са 16 поена (11 голова + пет асистенција). На тој листи су испред њега управо двојица хокејаша Младости, која има утакмицу више. То су Петар Трстењак са 20 поена (седам голова + 13 асистенција) и Марио Чунко (пет голова + 12 асистенција).

Голови се у Звездином тиму могу очекивати и од другог стрелца екипе Петра Новаковића (пет погодака) и појачања из Русије, 33-годишњег нападача Дмитрија Маркелова, који се сјајно представио против Загреба са два гола и асистенцијом. Стожери Звездиног тима су и Доминик Црногорац (пет асистенција), 19-годишњи Урош Бјелогрлић (шест асистенција), Марјан Микуш, Роберт Сабадош и млади Андреј Цвик, Угљеша Новаковић и талентовани 19-годишњи голман Петар Степановић, који има врло висок проценат одбрана и већ је међу најбољим чуварима мреже у лиги. Ту је још низ младих играча попут Ивана Анића, Божидара Игњатовића, Марка Тадића, Владимира Живића, Стефана Пожара, Филипа Пајевића од којих нико нема више од 20 година. Иначе црвено-бели су одиграли и један меч у српском шампионату у коме су савладали Ред Тим са 13:0. Ред Тим је иначе Звездин резервни састав.

Прави хокејашки дерби је пред нама, јер Младост поред Трстењака и Чунка има и још много добрих играча. Миро Смердељ (девет голова) и Јан Смолец, Марио Новак и Тадија Мирић са по шест погодака су одмах иза Поправке на листи најбољих стрелаца, док су тренутно сва четворица најбољих асистената словеначког првенства из редова загребачке Младости: Петар Трстењак (13), Марио Чунко (12), Марио Новак и Никша Трстењак по седам. Ту су и поуздани голмани Иван Штимац-Ростинић, који је прва опција и Иван Крпес. У последњој утакмици Младост је у Загребу савладала Марибор са 8:2 уз три гола Тадије Мирића и три асистенције Марка Љубића.

Гости имају искусније хокејаше, али на страни црвено-белих је домаћи терен и надамо се подршка публике, неколико одличних појединаца који могу да реше меч, полет и жеља за новим успесима, као и победнички менталитет који дуго није виђен у српском хокеју. Уколико се звездашка и београдска публика ужелела доброг хокеја, ово је права прилика да пруже подршку Звездиним хокејашима, који пружају партије изнад свих очекивања, а битна ставка је и да се утакмица временски не поклапа са фудбалом, који почиње четири и по сата раније.

                           Црвена звезда – Младост (Загреб)

                     Сло хокеј лига 2015/16, група А, 11. коло

                                субота, 28. новембар 2015.

                       Ледена дворана Пионир, 17:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment