Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Гуровић: Звезда има шансу, али мора да верује у победу

Милан Гуровић најбоље зна како се руши краљевски клуб, јер је пре девет година испоручио 35 поена Мадриђанима у Пиониру за убедљиву победу црвено-белих од 100:81 у тадашњем УЛЕБ купу. Популарни Чича је у разговору за Б92 истакао да садашњи Звездин тим има шансу против актуелног првака Европе, али кошаркаши морају да верује у победу.

– Када кажеш Реал, чињеница је да се ради о великом клубу. Ове сезоне им резултати варирају, не бих да улазим зашто је то тако, али су прваци Европе и Звезда има шансу, може да их добије пред својим навијачима, али генерално првенствено мора да верује у победу.

Гуровић истиче да је самопоуздање и вера у сопствене могућности од велике важности за успех:

– Тренер је тај који треба да улије самопоуздање играчу, а играч сам по себи мора да верује у себе, више него што тренер верује у њега. Јер, ако то немаш у себи, тешко да могу добри резултати да дођу. Мислим да је Звезда спремна, иако тим од ове и прошле сезоне не може да се пореди. Говорио сам да је прошле сезоне била европски “дрим тим“, и сада је направљен добар тим и могу да се носе са свима, а то су показали у Стразбуру, али самопоуздање је важан фактор.

Један од најбољих Звездиних играча у претходној деценији, присетио се како се припремао за дуел против Реала у УЛЕБ купу:

– Ако се сетимо пре девет година, ја у том тренутку нисам размишљао да ли играм против Слоге или Реала, једноставно, изађеш на терен. Наравно, постоји доза треме која траје 10-15 минута, док судија не подбаци лопту. После тога гледаш да помогнеш екипи, да она победи и мислим да смо тада и зато направили добар резултат.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12311315_1037466229647606_2241391804318581555_n

Звезда још дуго неће моћи да рачуна на све расположиве снаге, а човек који је тројкaма бомбардовао Амере у Индијанаполису мисли да се све може надокнадити тимском игром:

– Калинић, Блажич и Лазић су у одбрани носили Звезду, па је самим тим и напад био креативнији. Ове године је то мање изражено и тимским заједништвом Звезда може да надомести тај недостатак. Јер, ако видимо да је Боби заједно са Бјелицом, тешко је заменити таквог играча, али је заједништвом то могуће.

Осврнуо се Милан и на младе снаге црвено-белих, четворицу талентованих играча који су бљеснули на неколико утакмица ове сезоне и наговестили да би могли да постану узданице тима.

– У клубу као што је Звезда, тако великом, тешко је истрпети младог играча јер резултат не сме да трпи. Навијачи би хтели да клуб победи, али и да се млади играчи разигравају, што је немогуће. Треба дати младима шансу, Тејић, Гудурић, Симанић и Ребић су сигурно будућност Звезде, само треба каналисати то у позитивном правцу, на клубу је колико ће играти.

Попут многих љубитеља кошарке, и Гуровић сматра да је АБА лига у време док је он играо била знатно квалитетнија него данас:

– Тада је било осам врхунских екипа, а сада је спало на две евролигашке екипе – Звезде и Цедевите, не потцењујући остале екипе мислим да је квалитет много пао – рекао је Гуровић и напоменуо да верује да ће због финансијских проблема, улога наших клубова у будућности у Евролиги бити изузетно мала.

Повезане вести

Leave a Comment