Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радивојевић: Звезда може да победи Реал ако буде играла агресивно и ако је послужи шут

Актер једне од три Звездине победе против Реала у европским такмичењима био је и Вук Радивојевић, који је у најубедљивијем тријумфу црвено-белих против Мадриђана 14. новембра 2006. године сјајно одиграо и забележио 17 поена, 10 скокова и шест асистенција. У разговору за Мондо, Радивојевић се присетио незаборавног сусрета.

– У лепом сећању ми је остао тај меч. Ту Звездину екипу водио је Шакота и такође смо били ослабљени на позицији плејмејкера, што Звезду мучи и сада. Мислим да нисмо имали ниједног расположивог плеја, јер нам је отишао Врбица (Стефанов), па сам на тој позицији одиграо целу утакмицу, уз тада младе Игора Милошевића и Стивена Марковића. Реал је био страшна екипа, те године био је првак Шпаније, освајач УЛЕБ купа и имао убедљиво најјачу екипу у такмичењу. Имали смо невероватну подршку навијача и никада нећу заборавити ту атмосферу. Када те она понесе и када кренеш у добром ритму, из добре одбране, све те крене. После петог или шестог минута игре видели смо да можемо и само смо појачавали ритам до краја.

Гуровић је тада бриљирао и засипао кош Реала са свих страна:

– Милан је погађао, био јако мотивисан и играо фантастично као и целе те сезоне. Уз њега сам и ја одиграо одличну утакмицу, као и цео тим. Памтим да је у једном моменту било и 30 разлике, па је на крају завршено око двадесетак.

Реал и Звезда су тренутно бодовно поравнати у групи А. Мадриђани не играју према очекивањима ове сезоне, па се поставља питање може ли и Звезда да их изненади у гротлу Пионира:

– Они ће сигурно доћи мотивисани. Сви знамо шта је Реал у европској кошарци, а сада имају исти број победа као и Звезда, па ће стићи максимално мотивисани, јер им је тријумф неопходан. Звезди неће бити нимало лако, али верујем да може да победи, ако буде играла агресивно и ако је послужи шут. Мислим да Звезда може да се дигне, иако има доста проблема, највише на позицији плејмејкера, где је Јовић тренутно сам уз Ребића, коме ти тренуци значе, али је дефинитивно да су доста ослабљени. То се показало у Евролиги, када су пали против Стразбура, али и против Сутјеске.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz11053647_944862345574662_7160629799266534470_n

Радивојевић је ове сезоне у АБА лиги у дресу Игокее управо против Звезде у Пиониру пружио одличну партију и погодио пресудне далекометне шутеве за сензационалну победу гостију.

– Против Звезде сам на крају дао те неке тешке тројке, а против Реала нисам погодио ниједну, већ сам више ишао на улаз и то користио. Није за поређење, другачија је била и атмосфера. Стизале су ми после утакмице поруке “Ниси морао“ и тако то. Све је то нормално. Та утакмица је била фантастична и навијачи Звезде су испратили аплаузом после пораза и нас и њих. Била је много лепа атмосфера.

Вук је пред почетак сезоне тренирао у екипи Фенербахчеа са Пером Антићем, још једним актером утакмице против Реала из 2006. Антић је попут Радивојевића ове сезоне против Звезде пружио одличну партију.

– Баш сам причао са Пером. Провели смо и тих месец дана заједно пред почетак сезоне у Фенеру и то се, заиста, једноставно погоди. Пера је исто окорели Звездаш, али кад дођеш на терен није ти лако. Опет слушаш нешто што ти прија, слушаш Звездине навијаче и сигурно да му је пријало у пуној Арени. Некако, као да опет играш за Звезду. Мада је и логично да се више обраћа пажња на то како ћемо да одиграмо ми који смо били ту. Све је то нормално.

Црвено-бели су у својој историји против Реала у европским такмичењима одиграли 13 утакмица и забележили три победе. Поред поменутог тријумфа из сезоне 2006/07 у УЛЕБ купу, Звезда је славила у прва два окршаја против Мадриђана и то у Купу европских шампиона 1973/74 и у Мадриду (77:74) и у Београду (80:70).

Повезане вести

Leave a Comment