Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Митровић: Меч против Реала је празник кошарке за све звездаше

Звездин капитен Лука Митровић опоравља се од повреде коју је зарадио на мечу против љубљанске Олимпије у АБА лиги, а у међувремену поред бодрења својих саиграча опробао се и у улози блогера на сајту Евролиге. Лукин текст преносимо у целости:

“Повреде. Ваљда једине ствари које нису лепе у овој игри коју играмо. За сваког спортисту је увек тешко да се помири са тим да просто није у стању да ради оно што највише воли. Али, морате да прихватите ситуацију и да тражите барем неке добре ствари. Као на пример – Лонгета скинута!

Једва сам чекао да је скинем и да бар нешто радим, па макар то биле и терапије. Додуше не могу баш да се жалим на ово дуже спавање, могао бих комотно да се навикнем на то. Него, срећа у несрећи је што се ето опорављам од малтене идентичне повреде као прошли пут. Знам целу рутину, што доста олакшава ствари.

Док сам морао строго да мирујем, терапија је била следећа – гледање утакмица, читање и играње игрица. Дангуба је долазио скоро сваки дан, па смо заједно боловали уз џојстике. Сад се он опоравио, па нема толико времена. Мајк је исто био ту… Ма сви су долазили. Мада, много ми је лепше сад кад ја могу њих да посетим. Одем на тренинге, ту сам на утакмицама. Уф, немојте да ме питате како ми је док гледам. Рецимо да изгледа доста непријатно по људе око мене.

После Стразбура идем улицом и не желим ни са ким да причам о томе. Никоме такви порази не падају теже него играчима. Платили смо данак неискуству. Да су играли Лаза, Гал и остали мислим да би била друга прича на крају. Али и поред тешког пораза мора се истаћи да смо и добили много. Млади играчи су добили доста минута, било им је то ватрено крштење које ће им много значити у будућности.

Сад нам долази Реал… Од када пратим Евролигу не сећам се да су били у сличној ситуацији. Не знам заправо да ли су икад имали императив победе. Ипак, не заборавите само једну ствар. Било је кошарке и пре Реала, а биће је и после. Та утакмица је празник кошарке за све звездаше. Еј, играмо са прваком Европе! Момци на паркету треба да уживају у утакмици, а ми треба да их подржимо какав год исход да буде. Зато позивам све људе да дођу у “Пионир“ у петак и дају ветар у леђа нашем тиму. Ја ћу бити тамо…“

Повезане вести

1 comment

rene artoa нов 27, 2015 at 01:00

Bravo za razmisljanje, KAPITENSKI. Napred ZVEZDA!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment