Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Терзић: „Довешћемо у јануару штопера из наше лиге и задњег везног странца, а на лето нападача“

Terzic-640x428.jpg

Преносимо и наставак интервјуа Звездана Терзића за „Мондо“ у којем се генерални директор дотакао прелазног рока и играчког кадра.

У Црвеној звезди већ увелико размишљају о формирају тима који ће их наредног лета увести у Лигу шампиона. Наравно, у нади да ће клуб решити горући финансијски проблем и прибавити три до четири милиона евра, о којима смо писали у првом делу интервјуа са Звезданом Терзићем и које је генерални директор окарактерисао као неопходне да би се крунисали сјајни резултати екипе у првих 18 кола Суперлиге.

Поред жеље да се задржи актуелни тим којим располаже Миодраг Божовић, планирана су и појачања. Два ове зиме, а једно по завршетку сезоне.

„Има један играч из наше лиге којег пратимо. Сузили смо извештаје скаута и пратићемо га у преостале четири утакмице до паузе, близу смо да га доведемо. Дефанзивац је у питању“, открио је Терзић у разговору за МОНДО додао:

„Вероватно ћемо довести тог штопера из домаће лиге и задњег везног странца. Сузили смо селекцију на та два имена, они су нам фаворити. Зависи још од њихових клубова и завршних разговора, али близу смо да их доведемо, а на лето и једног шпица, голгетера. Тог играча нећемо доводити реда ради, већ ће то бити капиталац и мораћемо добро да га платимо да би био право појачање“.

За место централног дефанзивца помиње се неколико имена, па да не лицитирамо, док је све извесније да ће конкуренцију у везном реду појачати бивши млади репрезентативац Француске, Дамјан Ле Талек из Мордовије, из које је почетком августа стигао Мичел Доналд, испоставило се, један од најквалитетнијих странаца који су облачили Звездин дрес.

Да би се сарадња са руским клубом наставила потребно је прво платити 200.000 евра за откуп Доналда.

„Морамо да нађемо 200.000 евра до 20. децембра да платимо Мордовији за Доналда, који је кичма овог тима“, потврдио је Терзић.

До тог новца, као и за плате актуелном играчком погону, запосленима и дугове бившим играчима, свесни су у Звезди, може се доћи једино продајом Марка Грујића или Александра Катаија.

Међутим…

„Осим за Грујића, постоји и конкретна понуда за Катаија, али он не може да иде пре августа… Разлика између њих двојице, за које имамо највише понуда, је у томе што онај ко узима Грујића, узима га као инвестицију за будућност и може да плати сада, а да га чека до 31. августа, док онај ко купује Катаија, који има 24 године, тај га жели одмах, као појачање. Нама то не одговара, јер нам и Грујић и Катаи требају за квалификације за Лигу шампиона. Ни њих двојица, ни Доналд, ни Вијеира, ни Ибањез, ни Јовановић, за које такође имамо интересовање, не могу да оду до краја августа“, поручио је директор црвено-белих.

„Прво ћемо ући у разговоре са клубовима који су спремни да за неког нашег играча плате сада, а оставе га код нас до краја августа“, још једном је нагласио Терзић.

По његовом мишљењу, одлука да се неки играч прода сада, а оде за шест месеци, не обара тржишну вредност.

„Не мислим да таква политика обара цену, а са друге стране, приходи од УЕФА такмичења су енормно велики и морамо покушати да до њих дођемо“.

Протеклих дана канцеларију генералног директора посетило је неколико првотимаца Црвене звезде, а Терзић каже да је то постала уобичајена пракса, потекла на његову иницијативу.

„Сви играчи су показали велику жељу да освоје титулу и покушају да уђу у Лигу шампиона. Зато редовно и разговарамо са њима, као и са тренером Божовићем…. Искусније играче сам звао да попричамо око читаве ситуације. Они показују пуно разумевање за финансијску ситуацију. Наравно да их интересује шта се дешава, али добро је то што су дошли на мој позив, а не да питају шта се дешава. Морамо ићи проблему у сусрет, не смемо да чекамо да они дођу да питају за плату, већ је битно да их ми зовемо и кажемо им у ком смеру иде ситуација, како се решава…“, закључио је Терзић.

Владимир Јововић је у априлу стигао у Црвену звезду из Сутјеске као један од најбољих младих фудбалера Црне Горе, међутим, 21-годишњи офанзивни везиста још није добио прилику да заигра у црвено-белом дресу. Прво због суспензије коју је „вукао“ из Црне Горе, а потом и одлуком тренера Божовића. На питање шта се са њим дешава, да ли у клубу и даље рачунају на њега, Терзић је одговорио: „Ту је, тренира, али за детаље боље да питате тренера Божовића… Јововић је млад играч и има перспективу, међутим, дошао је из клуба у којем се тренира на нижем нивоу, на његовим позицијама играчи играју веома добро, тим се искристалисао, а није лако ући у овај тим Црвене звезде“, сматра Терзић.

Повезане вести

12 comments

Звезда шампион! нов 26, 2015 at 22:57

За ЛШ шпицина разбијач обавезно!Седлар нема квалитет за Европу,треба нам бољи штопер много од њега.Ле Талек би требало да буде одлично појачање!
Нажалост Абердин нам враћа назад Паркера кога морамо да увалимо некоме како знамо и умемо да не плаћамо тог имбецила,Гаврића,Цветка и Анђелка такође отерати некако,а ако дође Ле Талек имаћемо довољно везних тако да и Цакију мора шут карта иако је мајсторчина ал нема кондицију за 10 минута.МБођ на позајмицу.

Reply
Aleksa нов 26, 2015 at 12:23

Podrska Terzicu, cini mi se da trenutno radi odlican posao… 😀 Jedino ne znam za tog stopera iz nase lige, zanima me o kome se radi, dajte neki predlog ljudi 😀

Reply
Cveleee нов 26, 2015 at 13:02

Rekao bih da se radi ili o Lakic-Pesicu iz Nisa ili Crnomarkovicu iz Javora,ako iskljucimo Planica iz Ofke koji je bio kod nas,u tom krugu moze jos da bude Golemic iz Lucana i Filipovic iz Jagodine…Niska smo ekipa za Evropu pa mislim da moramo i o tome voditi racuna a Lakic-Pesic ispunjava taj parametar…

Reply
kastiljo нов 26, 2015 at 13:43

Lakic-Pesic je smesan igrac,mislim da je u pitanju Maras iz Rada…

Reply
Cveleee нов 26, 2015 at 14:43

kako da dovedu Marasa kad Rad ne zeli da prodaje igrace vecitima…vidim da sad spominju Sedlara iz Metalca

Reply
jagodina navija za zvezdu! нов 26, 2015 at 14:58

Kakav je sedlar? Iskreno,nisam zapazio nesto tog igraca..
Samo da obezbedimo licencu,kakavce to biti Juris na ligu sampiona! auuu 😀

kastiljo нов 26, 2015 at 15:32

Rad je letos prodao svog najboljeg igraca Mihajlovica groblju,tako da verujem da bi prodali i nama…Kakav crni Sedlar,mi muku mucimo da nadjemo visokog stopera vec godinama,a da valja nesto,ne moze decko ispod 1,8m da bude resenje…Od igraca iz nase lige jedino bi Marasa iz Rada doveo,decko je pokidao i protiv nas i protiv grobara bio ubedljivo najbolji radov igrac na terenu.

cveleee нов 26, 2015 at 21:08

vidim da nisi upucen,Mihajlovic je presao u Teleoptik iz Rada,a kako igrac u jednoj sezoni ne moze igrati za 3 razlicita kluba grobari su odlucili da ne igra ni jedan mec za teleoptik i da ce za partizan igrati tek na leto,pozdrav.

Sharan нов 26, 2015 at 12:15

Apsolutno pordzavam Terzica u ovoj nameri… Ovde nista nije laz to je realna situacija… Plate su trenutno jedini problem koje ce da se nadju… Jbg. pola Srbije radi bez plate,mora se 😀

Reply
JoleDjole zvezsasi нов 26, 2015 at 12:07

Da li je moguce da su karte za utakmicu vec rasprodate?!!!!! Drugar je bio pre 10 h na blagajni da nam kupi karte a njih vec nema! Sta dalje reci?!

Reply
Nemanja Dulovic нов 26, 2015 at 11:56

A desnog beka??? Dokle vise da cupamo kosu zbog Petkovica?

Reply
jagodina navija za zvezdu! нов 26, 2015 at 14:59

U nasoj ligi mislim da trenutno nema boljeg od Petkovica..Neka igra jos malo,bilo bi dobro da izvucemo barem milionce za njega

Reply

Leave a Comment