Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Лидер гостује у Крагујевцу

Утакмицама 10. кола почео је други круг такмичења у Супер лиги Србије, а претпоследња утакмица ове рунде игра се у Крагујевцу, где ће Црвена звезда одмерити снаге против Радничког у уторак од 19 часова у Спортском центру “Језеро“.

Екипа Ненада Перуничића се победама против Пожаревца и Југовића вратила на стазу успеха и не испушта прву позицију већ дуже време. Међутим, да би се одржала лепа залиха у односу на екипе које су испод четвртог места, мора се наставити у истом стилу, тако да ће црвено-бели јуришати на два бода и у срцу Шумадије.

Поред стандардно доброг голмана Дејана Златановића, који Звезди доноси превагу када је најпотребније, у мечу против Југовића истакао се млади леви бек Никола Дамњановић са седам погодака, колико је имао и Ненад Мандић, а њему је то већ пети пут ове сезоне да се седам пута упише у стрелце. По пет голова забележили су Урош Радосављевић, Александар Драгутиновић и Дејан Бабић, капитен Дарко Тодоровић је два пута затресао мрежу, а Слободан Димитрић је постигао првенац у Супер лиги након повреде.

На старту шампионата Звезда је савладала Раднички у Шумицама резултатом 31:27 и то је била 10. победа над Крагујевчанима у првенству од сезоне 2007/08 уз један реми и шест пораза. Међутим, црвено-бели нису славили у Крагујевцу још од 25. новембра 2009. године када је било 26:23, а након тога су претрпели пет пораза.

Раднички ове сезоне ипак нема тако јак тим као раније. Тренутно су претпоследњи на табели са четири освојена бода, а промене у тиму задесиле су их и током сезоне, али су у прошлом колу извукли бод на свом терену против неугодног Пожаревца (29:29), што ипак говори да против њих нема шале. Иван Мошић се наметнуо као голгетер екипе. Постигао је осам погодака против Пожаревљана, а пратили су га Јован Поскурица са седам и Милош Продановић са шест погодака. Иван Рајичевић је пропустио две последње првенствене утакмице, али се вратио у тим против Добруђе у Челенџ купу. Због обавеза Крагујевчана у међународном такмичењу, овај меч је и заказан за уторак, тако да ће одлични стрелац Рајичевић бити највећа претња по београдске црвено-беле. Узданице клуба су још и Ђорђе Спасић и капитен Страхиња Симић.

За освајање нових бодова екипи са Маракане ће бити потребна још једна одлична партија, опрез пре свега и максимална концентрација. Само на тај начин ће Звездин квалитет доћи до изражаја, а у корист им иде и одлична статистика на гостовањима ове сезоне од три победе и једног ремија у четири сусрета.

                            Раднички – Црвена звезда

                           Супер лига Србије, 10. коло

                            Уторак, 1. децембар 2015.

                     СЦ Језеро – Крагујевац, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment