Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

КРАЉ ЈЕ МРТАВ, ЖИВЕЛА ЗВЕЗДА! Живи нада за ТОП 16!

Црвена звезда је савладала Реал из Мадрида, шампиона Европе, резултатом 94:88, у фантастичној утакмици, и закуцала га за дно табеле у овој групи.

Након полувремена, Звезда је против мадридског Реала дошла до предности од три поена. Наш тим је сјајно почео утакмицу и повео већ на почетку са 11:2, да би максимална разлика износила дванаест поена, средином друге чевртине, у два наврата. Милер, Јовић и Цирбес су вукли свој тим у првом полувремену, док су на другој страни највише проблема нашем тиму правили високи играчи Реала, Рејес и Ајон, а игром је дириговао Серхио Родригез.

kvinsi

Звезда је имала прилику и да задржи разлику, али је у финишу првог дела дошло до пада у игри, а све након две техничке грешке Паблу Ласу, тренеру гостију, па је Реал смањио на три поена заостатка и чак имао прилику да изједначи уз звук сирене.

Треба истаћи и да је наш тим имао контру при разлици од дванаест поена, али је Бранку Лазићу испала лопта…

На овој утакмици у саставу је био и Гал Мекел, а управо он и Марко Гудурић су једини играчи који нису добили шансу да играју у првом полувремену.

У трећој четвртини, Реал је кренуо много боље, али је Звезда успела да се врати након -10, пре свега захваљујући Милеру, који је везао 11 поена. Пре тога, Јовић је добио техничку грешку, а затим бурно реаговао, па га је стручни штаб послао у свлачионицу. Након 30 минута, било је пола коша предности за Реал.

Четврти период донео је сјајан почетак Звезде и две тројке младих Гудурића и Ребића, којма је Звезда повела, након много времена, са 74:70. Наш тим је отишао на +6 (79:73), али је Родригез погодио тројку и вратио неизвесност.

Ипак, храброст Гудурића и фантастично закуцавање, уз хладнокрвност Цирбеса приликом извођења пенала, и укупно 15 поена у овом периоду, донели су Звезди велику победу, којом је наш тим остао у игри за ТОП 16!

7. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – РЕАЛ МАДРИД 94:88 (28:18, 18:25, 20:24, 28:21)

Хала Пионир

Гледалаца: 6 744

Судије: Лотермосер, Патернико, Шемеш

ЗВЕЗДА: Ребић 5, Томпсон 6, Мекел, Лазић 2, Симанић, Тејић, Симоновић 4п, Гудурић 8п, Јовић 12п, 4а, Милер 24п (5/7 за три, 5/6 за један, 2/3 за два), Цирбес 26 (10/12 за два, 6/6 за један), Штимац 7п, 6ск

РЕАЛ: Фернандез, Ноћиони 11, Дончић, Мачиулис, Рејес 12, Родригез 16, Ајон 16, Керол 9, Љуљ 8, Томпкинс 14, Ернангомез, Тејлор 2

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (28:21)

Звезда је поново повела, након много времена, наравно, поенима Квинсија Милера, да би тројкама Гудурића и Ребића наш тим дошао до +4 (74:70).

Водила се велика борба, Звезда је без Јовића, са Ребићем у игри одлично држала предност и није дозвољавала гостима да изједначе или поведу.

Цирбес је везао 11 поена и довео наш до +7 (88:81), на нешто више од два минута до краја, па је Ласо затражио тајм-аут!

Шампион Европе је везао пет поена и дошао до коша заостатка, на уласку у последњи минут. Ипак, фантастични Цирбес и Гудурић, уз сјајну одбрану Лазића довели су Звезду до победе!

Шта рећи за закуцавање Марка Гудурића у тренуцима када се утакмица ломила!

БРАВО, ЗВЕЗДО!

3/4 (15:11)

Реал је боље отворио друго полувреме и дошао до прве предности (47:46), а нешто мање од три минута касније повео и са четири поена разлике. Јовић је потом добио техничку грешку, а Мадриђани отишли на +10 за свега неколико минута.

Након техничке грешке, Стефан Јовић је отишао у свлачионицу, по свему судећи, одлуком Дејана Радоњића, јер је пре тога бурно реаговао.

Милер је везао осам поена и пополовио предност Реала на три минута пре краја трећег периода. Након тога, наш тим је успео у потпуности да се врати у игру, а Милер је са -10 довео Звездо на пола коша заостатка, са 11 везаних поена.

ПОЛУВРЕМЕ

 

2/4 (18:25)

Звезда је дошла до највеће предности (+12), почетком другог периода, у којем су на паркету били Ребић, Томпсон, Лазић, Тејић и Штимац. Реал је средином другог периода успео да мини-серијом смањи на -6, али је наш тим успевао да одржи и повећа предност, до изједначења максималних +12 (42:30), на 04:21 до полувремена. У наредних 60-ак секунди, гости су везали пет поена и опет дошли до седам поена заостатка, па је Радоњић затражио минут одмора.

Две техничке грешке у овом периоду игре добио је Пабло Ласо, тренер Реала. 

Након тога, Звезда је опет повећала предност, да би гости серијом смањили на три поена заостатка у самом финишу полувремена. У последњем нападу, наш тим је пропустио прилику да се додатно „одлепи“ и направи значајнију предност.

1/4 (28:18)

Звезда је фантастично почела утакмицу, ношена Делијама, а хала је на самом почетку грмела. Након почетком изједначења Реала на 2:2, наш тим је кренуо у серију и дошао до 11:2 на 07:34 до краја прве четвртине, па је Ласо затражио тајм-аут.

Стефан Јовић је, иако повређен, стварао највише проблема Мадриђанима. Постигао је пет од првих четрнаест Звездиних поена, а Љуљ је над њим направио две личне грешке.

Реал се тргао и успео да смањи на кош заостатка, али је Квинси Милер другом, па трећом тројком повећао на +10 и довео до ерупције у Пиониру.

Након првих 10 минута, Звезда води са 28:18.

———————————————

Црвена звезда дочекује мадридски Реал у 7. колу Евролиге. Најзанимљивија група ове сезоне до краја такмичења неће дати све учеснике наредне фазе, а једна од утакмица које у многоме могу да одлуче поредак за наредну рунду јесте и ова. Звезда и Реал имају скор 2:5 и овај меч могао би можда и да одлучи судбину једног клуба у овосезонском издању Евролиге.

 

 

Повезане вести

10 comments

Mississauga нов 28, 2015 at 02:55

Covic i Radonjic NISU za Zvezdu !!!!!

Reply
Kastro нов 28, 2015 at 10:28

Ako nije napisano u sali onda ne kontam, jer Covke je napravio vise za Zvezdu od mnogih i hvala mu na svemu.

Reply
josif нов 27, 2015 at 22:46

Cestitke momcima na pobedi!Ostavili su srce na teren i zasluzeno pobedili.Sada ce oni koji brane Radonjica i njegovo delo da kazu,sada ovo,sada ono ali ja i dalje mislim da on nije za Zvezdu,ovakve utakmice i to pokazuju,da tim ima kapacitet i sa boljim trenerom imali bi vece rezultate,Guduric je pokazao da mu treba dati sansu,o Rebicu i Tejicu nemenjam mislenje da nemogu vise od ovoga jer imaju po 21 god i ostace prosecni igraci.Glavni veceras svakako Miler i Zirbes,njihov kvalitet je presudio,to se se Radonja pravio duhovit na presu to nemenja nisto.Pozz.MKD

Reply
... нов 28, 2015 at 10:33

Bravo, cesto se sa tobom nisam slagao, ali sada si pogodio u metu. Radonjic i Rebic imaju kvalitet, ali ne za Zvezdu, mozda jednog dana, ali oni za sada nisu za Zvezdu. Strazbur je odlican primer, a u ovoj sezoni ih je bilo bar 3, kada su direktno upropastavali. Guduric je u par navrata igrao jako dobre meceve ali u zavrsnicama bio ocajan, to treba trener da prepozna i da menja, ali radonja to ne cini, doduse sinoc je u zavrsnici bio dobar. Inace nemam protiv njega nista, samo ukazujem na gresku trenera. U svakom slucaju pobeda je najbitnija

Reply
Andrej нов 27, 2015 at 22:27

Pozdrav velikim stručnjacima Anđusu i Jakovljeviću od Gudurića i Rebića!
Bravo momci! Svaka vam čast!!!

Reply
Звезда шампион! нов 27, 2015 at 22:13

Браво момци!Пионир је светиња!Милер и Цирби су богови!

Reply
Šurdas нов 27, 2015 at 22:12

Hoćemo li sada smeniti Radonjića veliki košarkaški strucnjaci?

Reply
zeljko нов 27, 2015 at 20:53

AKO STIMAC BUDE IZLAZIO NA NJIHOVE BEKOVE A NECUVA SVOGA IGRACA,NEMAMO NIKAKVE SANSE.NJEGOVIH 9 POENA(3 TROJKE) KOJE JE PRIMIO JE TIH 3 RAZLIKE ZA NAS INACE BI BILO 10

Reply
rene artoa нов 27, 2015 at 19:40

Napred do pobede i top 16 faze!!!!!!1

Reply
Ap19 нов 27, 2015 at 19:32

Prskaaaaaaj

Reply

Leave a Comment