Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Цирбес: Нисам ни у једном тренутку губио веру

Човек који је вратио Звезду на победничку стазу против Реала био је Квинси Милер, а круну им је скинуо сјајни Маик Цирбес, који је погађао у најбитнијим моментима под кошем и на крају без грешке изводио слободна бацања. Утакмицу је завршио као МВП и најефикаснији играч са 26 поена, пет скокова, две блокаде, импресивним шутем из игре 10/12 и са линије слободних бацања 6/6 и индексом 32.

– Ово је лепа победа за нас, јако важна, али сада треба да ставимо емоције на страну и да се концентришемо на понедељак и утакмицу са Цибоном. Није први пут да бележимо важне победе у Евролиги, а онда губимо у АБА – опрезан је Цирбес пред наставак регионалне лиге.

Стамени центар освајача трипле круне нагласио је улогу феноменалног Квинсија Милера и навијача Црвене звезде у историјском обарању Реала и то по четврти пут у клупској историји.

– Квинси је погодио важне шутеве и вратио нас је у меч. То је један од разлога зашто нас је тешко победити и зашто је тешко играти против нас. Увек неко други искочи. Чак и када испадне неко, увек се нађе неко да искочи. Нисам ни у једном тренутку губио веру, знам да нас је тешко победити код куће, поготово пред оваквим навијачима.

Тачку на Звездин тријумф Цирбес је ставио са сва четири погођена слободна бацања. Био је непогрешив када је било најважније и поред тога што су му ове сезоне на неким мечевима слободна бацања представљала велики проблем.

– Било је много притиска код тих пенала, али то је разлог зашто играш кошарку. То су тешке, али и најбоље ситуације, посебно у оваквој атмосфери. Можемо мало да уживамо, али треба да се концентришемо на АБА лигу – закључио је центар црвено-белих.

Повезане вести

Leave a Comment