Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Вијеира за 16. у низу!

Црвена звезда је у 19. колу ЈСЛ савладала гостујући Вождовац са 2:0 (0:0) и тако наставила низ победа који сада броји 16.

Наш тим се дуго мучио са гостима, а посао је био додатно отежан изласком најбољег играча Александра Катаија у 10. минуту због повреде, кога је заменио Предраг Сикимић.

Ипак, у самом финишу утакмице, прво након продора Ибањеза Вијеира постиже водећи гол, а седам минута касније и свој други на утакмици и тако доноси важна три бода Црвеној звезди.

Када су у четвртом колу савладали Вождовац, Катаи, Грујић, Ибањез, Виеира и остали тешко да су помислили да ће наредни дуел са истим ривалом након 15 одиграних утакмица дочекати без изгубљеног бода.

Први пут после много времена фудбалери Црвене звезде одиграли су утакмицу на свом стадиону у дневном термину од 13 часова. Тренер Миодраг Божовић од првог минута шансу је дао Луки Јовићу који је заиграо у тандему са Виеиром.  Од старта меча црвено-бели су кренули офанзивно са жељом да што пре стигну до вођства. Међутим, већ после неколико минута повредио се Александар Катаи кога је заменио Предраг Сикимић. То је уначило да ће Јовић бити „прекомандован“ на десни бок. Изласком Катаиа, диригентску палицу на терену преузео је Марко Грујић који је својим луцидним потезима, продорима и асистенцијама дизао публику на ноге. Створили су играчи најтрофејнијег српског клуба сијасет изгледних прилика, али до одласка на одмор није било голова. Неколико прилика није искористио Лука Јовић који није успео да затресе мрежу из три изгледне ситуације. До гола је могао и Виеира, али захваљујићи недостатку среће, али и расположеном голману гостију Поповићу у првом делу мреже су мировале.

hv1

Са друге стране, тим Вождовца који са клупе предводи Братислав Живковић, није успео озбиљније да припрети Кахриману. Било је спорадичних покушаја преко Одите из полуконтри, али су дефанзивци црвено-белих лако излазили на крај са ривалима и лако отклањали сваку иоле озбиљнију опасност.

Наставак утакмице донео је исту слику на терену. У првих четврт часа игре у другом полувремену изабраници Миодрага Божовића опседали су гол Вождовца и нападали из свих оружја. Просто је невероватно шта у погодак нису успели да претворе Јовић иВиеира. Гости су користили сваку прилику да украду неки минут одуговлачећи са наставком игре. Уласком Плавшића, црвено-бели су кренули на све или ништа. Омалени везиста користио је своју хитрину и пробијао по страни, Ибањез и Петковић су све време били на половини Вождовца. Играли су се последњи минути када је фудбалска правда задовољена. Ибањез је стигао до лопте уз саму аут линију, луцидно преварио чувара а онда упутио приземан центаршут на прву стаиву где Виеира уз помоћ оквира и голмана гостију тресе мрежу за ерупцију одушевљења око четири хиљаде навијача на стадиону „Рајко Митић“. Већ тада је било јасно да је Црвена звезда уписала и 16. рецку. Португалац је тријумф свог тима потврдио у надокнади времена својим другим голом. Након грешке Синђића избио је сам пред Поповића и рутински га матирао.

И поред велике бодовне предности фудбалери тима из Љутице Богдана показали су велику жељу и карактер што им се исплатило у финишу сусрета.

Наредног викенда црвено-бели гостују Чукаричком, али ће пре тога у оквиру 1/8 финала Купа Србије на свом стадиону дочекати Борац из Чачка.

Црвена звезда – Вождовац 2:0 (0:0)
Београд. Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4.152. Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Вијеира у 87. и 94.минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман – Петковић, Јовановић, Луковић, Ибањез – Доналд, Грујић – Срнић (од 80. Матос), Катаи (од 10. Сикимић), Јовић (од 66. Плавшић) – Вијеира. Тренер: Миодраг Божовић.

ВОЖДОВАЦ: Поповић – Терзић, Синђић, Јовановић, Златковић – Павловић, Ивковић, Адамовић (од 84. Ристовић) – Одита (од 88. Машовић), Ћирковић, Стојановић (од 72. Маринковић). Тренер: Братислав Живковић.

Повезане вести

Leave a Comment