Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Тамара Салашки најбоља атлетичарка Београда у 2015. години

Атлетски савез Београда је у понедељак организовао проглашење најбољих атлетичара, клубова, тренера и судија у 2015. години, а међу награђенима је било мноштво Звездиних чланова.

Тамара Салашки, такмичарка Црвене звезде на 400 метара проглашена је за најбољу сениорку града у 2015. години, док је њен тренер Милош Салашки добио признање за најбољег стручњака у сениорској конкуренцији. Тамара је ове године освојила сребрну медаљу на Балканијади у Истанбулу, била је члан Звездине победничке штафете у трци на 4х400 метара у Б групи Купа европских шампиона, где је освојила и друго место у појединачној конкуренцији на 400 метара, док је са клубом стигла до дупле круне на домаћој сцени. Црвена звезда је добила признање као најбољи клуб у граду за 2015. годину.

Звездина спринтерка Николета Симић (60, 100 и 200 метара) поново је проглашена за најбољу старију јуниорку, док је њена клупска другарица Тамара Дамјановић (60, 100 и 200 метара) одбранила признање за најбољу млађу јуниорку. Љиљана Савичин, тренер Николете Симић, проглашена је за најбољег стратега Београда у овој години када су у питању старији јуниори, док је Невен Ранић, тренер Тамаре Дамјановић, добио награду у конкуренцији тренера млађих јуниора.

Звездин бацач кугле Вељко Недељковић проглашен је за најбољег млађег јуниора Београда у 2015. години, а његов тренер, легендарни Драган Перић добио је награду за најбољег стручњака у овој узрасној категорији.

Проглашење најбољих одржано је у свечаној сали Скупштине града Београда, а том приликом презентована је и публикација “Београдска атлетика 2015“.

Повезане вести

Leave a Comment