Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда ТВ | „Какав гол Николе Жигића!“

Тачно 10 година прошло је од утакмице Црвена звезда – Рома, која је одиграна на Маракани и коју је Црвена звезда добила резултатом 3:1!

У четвртом колу групне фазе Купа УЕФА (Звездина трећа утакмица у групи у којој су још били Базел, Тромсо и Стразбур), 01. децембра 2005. су се састали Црвена звезда којој је победа била неопходна, и Рома предвођена Антониом Касаном.

Рома је повела у 23. минуту голом Нонде, али тада се „пробудио“ Звездин центарфор, Никола Жигић. Најпре је у 37. минуту након центаршута Бошка Јанковића, главом са пет метара затресао мрежу Роме и донео Звезди изједначење, да би у 77. минуту сјајно асистирао Милану Пуровићу који са ивице казненог простора тресе мрежу и доноси предност црвено-белима.
Печат на ову утакмицу стављен је у 86. минуту спектакуларним голом Николе Жигића који је са дистанце погодио „рашље“, и побринуо се да ова утакмица никада не буде заборављена.

Поводом 10 година од ове утакмице излази и специјална епизода Звезда ТВ у којој говоре учесници тог меча, Александар Луковић, Драган Младеновић и Адриан Ђокај.

Повезане вести

Leave a Comment